Alkotó szellem: nemzeti kötelesség!

Magyar Nemzeti Feltámadás

Magyar Nemzeti Feltámadás

Mi a baj a magyar vezetői réteggel?

2013. augusztus 29. - Nemzetstratégia

Quigley professzor szerint egy civilizációnak terjeszkedési eszköz kell, ami önerősítő kört hoz létre. Ennek kapcsán el lehet gondolkodni: nekünk magyaroknak hány ilyen sikertörténetünk van? A közös identitás a közös büszkeség terméke. A "tanuljunk meg kicsik lenni" és hasonló értelmű beszólások talaján soha nem lesz közös identitás.

A magyar társadalomban eluralkodott cinizmus nagymértékben a mindenütt szemmel látható romlottságnak (korrupció) köszönhető. Vannak a szép szavak, meg van a valóság, és a kettő közti hatalmas szakadék. A romlottság elterjedése a Kádár-rendszer jellegzetes tünete volt, az ellenzéki kerekasztal-tárgyalásokat is ezen uralkodó légkör nyomta le az emberek torkán. Elvégre miféle megegyezést, 'arany középutat' lehet keresni egy (kommunista) diktatúra és egy (reménybeli) demokrácia között? Márpedig az ellenzéki kerekasztal pontosan ezt csinálta. Eleve egy mocskos, korrupt rendszert hozott létre. Eme romlottság '90 óta a magyar társadalom csontjaiba rágta be magát, mindennnapok része lett.

A kádár-rendszer romlottsága pedig '56-nak köszönhető. Akkor lett megértetve a néppel, hogyha ugrál, akkor bejönnek a tankok. A nép pedig elfogadta ezt a mocskos alkut, hisz mi mást is tehetett volna: aki forradalmár-alkat volt, az elhagyhatta, (tehát a körülmények kényszerítő ereje folytán: el is hagyta) az országot.

Visszamehetnénk korábbra is, a Horthy-rendszer Magyarországára, melynek a magyar történelem folyamán 1526 óta először nyílt érdemi lehetősége, hogy nemzetállamot építsen ki, a korábbi feudális/félfeudális rendszerből. Ehelyett egy tökéletes restauráció jött létre, nemzetes-, tekintetes-, nagyságos-, méltóságos-, és kegyelmes urakkal, garden-partyk, hatalmas kártyacsaták és fergeteges vadászatok, miközben többszázezer ember (külhoni, csonkaországra menekült magyar) vagonokban lakott. Ebbe most nem mennék részletesen bele, Kodolányi és Németh sokkal jobban leírja, mint én. Mindenesetre: kiderült milyen az amikor grófok-bárók -hercegek vezetik az országot: ők is csak ugyanolyan emberek mint a többi, gátak híján nélkül ugyanúgy elhitványulnak, mint bárki más.

A népiskolai és gimnáziumi oktatás ugyan kiépült (amiben a keresztényszocialista Klebelsbergnek úttörő szerepe volt), mégis csak annyit ért el, hogy a kiművelt emberfők - megfelelő egyetemek, kutatóintézetek, támogatások/ösztöndíjak hiányában - a külföldi emigránsok táborát gyarapították. Akiknek a Kutatást + Fejlesztést finanszírozniuk kellett volna (ez a mindenkori elit felelőssége), éppen mással voltak elfoglalva. A magyar uralkodó osztály tehát megbukott feladatának eleget tenni, hogy a találékonyságot (innováció) szervezeti szinten támogassa.

Egyetlen egy dolog legitimálta a Horthy-korszak elitjét (mármint a "fegyverek csövén" kívül): a trianonnal való szembeszegülés (miközben persze a körülmények kényszerítő ereje folytán: épp ők írták alá), a Revízió. A külső veszedelem, igazságtalanság elleni összefogás a gyakorlatban a belső igazságtalanságok elkendőzését, szőnyeg alá söprését jelentette.

Vissza a jelenhez.A mai, jelenlegi elit a hasznát mire fordítja? A kutatás + fejlesztés, vagyis a találékonyság (innováció) támogatására, vagy pedig az offshore-számláit gazdagítja? Esetleg százmilliárdos értékben, soha meg nemtérülő stadionépítésekre? Mindenki tudja ár a választ.

A mostani rabló, csak a mának és a haszonnak élő elittel, amely alatt konkrétan az 1990-2010 közti (és persze a mostani) korszak vezető rétegét, a volt ellenzéki kerekasztal pártjait érthetjük, soha nem fogunk egyről a kettőre jutni.

Magyarországról a 70-es évek óta 2010-ig 242 milliárd (!!!) dollár folyt ki. Ha ennek felét, negyedét vagy akár csak egytizedét találékonyságra, innovációra fordították volna (24 milliárd dollár = 5400 milliárd forint), már rég egy Svájcba oltott olajsejkség színvonalán élhetnénk.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetstrategia.blog.hu/api/trackback/id/tr1005481977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Inoffensus · http://inoffensus.blog.hu 2013.08.30. 00:36:50

Sok mindennel egyet tudok érteni az írásban. A leginkabb a végső megállapítással, melyet azert kiegészítenék egy kicsit.

Hatalmas probléma van a romlott politikai elittel, de nem csak velük. Ahogy igaztalan csak a képzetlen népet hibáztatni, ugyanugy igaztalan mindent a romlott politikai elitre kenni. Komoly hiányosságok vannak itt a politikai elitnél, a gazdasági elitnél, a kulturális elitnél, es bizony a tömegeknél is: a korszerű tudással és alapvető szociális kompetenciákkal nem rendelkező, motiválatlan munkavállalóknál, az önző es elkényelmesedett nyugdíjas tömegeknél, stb.

Szóval ugy általában ezzel a tehetetlen magyar társadalommal van a baj, benne a posztolóval, a kommentelővel (velem), és az összes többi olvasóval. Mi igy egyutt vagyunk a magyar társadalom, és mi igy egyutt hoztuk létre azt, ami körülvesz minket, es mi igy egyutt hagyjuk, hogy ez igy fenn is maradjon.

Ha pedig szeretnénk, hogy ez mégse igy legyen, akkor egyetlen egy dolgot tehetünk: mi magunk a sajat hatáskörünkben elkezdjük a sajat életünket holnaptól egy kicsit másképp, egy kicsit nyugatiasabb, egy kicsit polgáribb módon élni. Es ha ezt nem csak holnap, hanem holnapután, es azután is folytatjuk, es nem csak mi, hanem egyre többen, akkor majd egyszer lesz itt egy nyugatias polgári társadalom, amely nem tűri meg, hogy olyan elit uralkodjon rajta, mint az elmúlt negyedszázadban. Nincs más megoldás, nem fog jönni a Holdrol egy jóságos vezeto, aki egy-kettőre rendet tesz itt, es meg az Istenadta népet is megváltoztatja.

ob.szerver 2013.08.30. 07:52:05

Annál, hogy a II. és a XII. kerület masszívan fideszes - és nem csak most, amikor az egykulcsos miatt még okuk is lenne rá, hanem mindig is az volt - nem sok baljóslatúbb dolog fenyeget egy jövőbeni társadalmi / gazdasági fejlődést. Ha a fidesz agitpropnak a legprimitívebb emberek legaljasabb ösztöneit célzó kommunikációja célba, vagy legalábbis egyetértésre talál a társadalmi / gazdasági elitnél, akkor mit reméljünk a többiektől?

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.08.30. 12:58:27

@Inoffensus: Én úgy látom, hogy a helyzet másmilyen lenne, ha lett volna önálló, a magyar népből-nemzetből kifejlődött elitünk.

Helyette volt a mindenkori megalkuvó, kollaboráns elit, hol habsburg, hol török, hol pedig orosz (szovjet) zsoldban. Ez egyrészről történelmi szükségszerűség volt, másrészről pedig példa, hogy igenis nem a népben van a hiba, hanem az elitben.

Persze értem amit mondasz, és rokonszenves is, csak tényszerűen, történelmileg más a helyzet.

1990 óta nyílt alkalmunk a magyar történelemben először(!) 1526 óta, hogy normális elitet 'gyártsunk' magunknak. Nyilván az ellenzéki kerekasztal által létrejött _hatalomátmentés_ ezt csírájában fojtotta meg.

Itt az elit, konkrétan a kollaboráns magyar hazaáruló elit magatartásáról van szó.

Mannlicher 2013.09.07. 19:00:03

@Nemzetstratégia:
Azért ebben a társadalom is hibás valahol. Én teljes mértékben hiányolom az emberekből a fellépést ezzel a fajta magatartással szemben.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.07. 23:11:00

@Mannlicher: Pareto-elv
hu.wikipedia.org/wiki/Pareto-elv

angolul informatívabb
en.wikipedia.org/wiki/Pareto_principle

A változások 80%-a az okok 20%-ából származik

A társadalom esetében ez a 20% nyilván a legfelső 20%...
legfelső 20% = "az elit"

Az elit alakítja elsősorban (legalább 80%-ban)a társadalmat, nem pedig fordítva.
Esetünkben pedig az elit alkudozása, a korrupt-rohadt 'rendszerváltás' juttatott minket ide.

Mannlicher 2013.09.08. 11:38:50

@Nemzetstratégia:
Nem igazán tudom megítélni, hogy ez mennyire igaz. Mindenesetre tény, hogy a magyar emberekből hiányzik az alulról szerveződés igénye minden döntést ráhagynak a politikusokra. Közönségkérés: Ma olvastam amit a milíciákról írtál a hafr.blog-on erről majd írsz részletesebb cikket?

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.08. 20:17:12

@Mannlicher: "Mindenesetre tény, hogy a magyar emberekből hiányzik az alulról szerveződés igénye minden döntést ráhagynak a politikusokra"

Én azért máshogy látom. A magyar társadalomban például a 2010-es választásokra két olyan párt is kerekedett- a Jobbik és az LMP- amely az eliten kívülről érkezett. Tehát szerintem igenis van igény és pozitív példa is az alulról építkezésre, kérdés persze hogy mire lesz ez elég.

"Ma olvastam amit a milíciákról írtál a hafr.blog-on erről majd írsz részletesebb cikket? "

sokmindent írtam a hafr.blogon (mielőtt kitiltottak) konkrétan melyik szövegrészletre gondolsz? (ha kell nyugodtan bemásolhatod az adott bejegyzést, csak hogy tudjam).

Mannlicher 2013.09.08. 20:44:48

@Nemzetstratégia: Csak neoteny egyik írásáttaláltam most meg:

"katonaság (minek az, majd mindenki megvédi saját magát)"

"visszatérés az aranyalapra"

Hé, az általad megálmodott Vitézi Rendben nem aranyban/ezüstben kapnák a tagok az állami "támogatást"? Azt miért szőtted bele a terveidbe ha az aranyalapú pénzt olyan borzasztónak találod? És a szabad fegyverviselés joga a "vitézeknek"? A libertariánusok szerint legalább mindenkinek jár az a jog, nem csak egy (feltételezett) elitnek.
Mert ezt ugye te írtad:

" [...]

A következő az ötletem:

A Vitézi Rendet fel kell támasztani, a következő szabályokkal:

-Aki a Vitézi Rend tagja, annak bárhol szabad fegyverviselési joga van.

-Aki a Vitézi Rend tagja, az a kormánytól havonta a támogatást ezüstben ill. aranyban kapja.

-Aki a Vitézi Rend tagja, az köteles legalább egy fegyvert otthon tartani, hogyha behívják a polgárőrségbe vagy a milíciába (-> polgárokból összeállt hadsereg szükségállapot, háború idején)
akkor legyen neki saját fegyvere. [...]"

Mannlicher 2013.09.08. 22:02:23

@Mannlicher:
+ a jobbikkal az a gondom, hogy ha vannak is jó ötletei pl. hallottam tőlük fegyvertartást liberalizáló elképzeléseket (ezt még szeretnék?), de az ízlésemnek kicsit radikálisok ha mondanak valamit ami tetszene akkor utána 1-ből három másikat amitől elmegy tőlük a kedvem. Ráadásul nem értem ezt a folyamatos zsidó fóbiát, nem azt mondom, hogy szentek, az izraelieknek sok szemét húzása van és a Wiesenthal központtól a hajam az égnek áll, de már unalmas, hogy bármi van a jobbik végső soron valami nagy zsidó összeesküvést lát mögötte. Ráadásul szerintem hibás az EU-s politikájuk is, persze nem baj ha az embereknek vannak fenntartásai, szerintem sem teljesen így kén kinéznie az eu-nak, de szerintem az ország gondjaira nem a kilépés a jó megoldás. A mi bajunk elsősorban (akár a többi újonnan belépett kevésbé fejlett tagnak) az, hogy nem elég erős az érdekérvényesítő képességünk, ennek egyik elsődleges oka, hogy a magyar pártok kiszolgálják a nagy uniós pártcsaládot. Szerintem inkább arra kéne törekedni, hogy létrehozzunk egy uniós pártot amely nem ideológiai, hanem területi alapon szerveződik, és a hozzánk hasonló helyzetű K-európai országok politikai csoportjait tömöríti amely közösen lép fel a perifériaországok érdekeiért, (pl a V4 országok jó alap lenne, Észország, Lettország, Litvánia és Bulgária is játszhatna). Persze ehhez rengeteg munka kellene és az, hogy az egyes pártok képesek legyenek legalább egy minimális közös nevezőt meghatározni.
Az LMP ígéretesnek tűnt anno, de már nem igazán bízom bennük, próbálnak liberálisnak tűnni, de közben erősen izzadnak azon, hogy ne mossák össze őket az SZDSZ-szel, ráadásul a mai balliberális pártok nem igazán jönnek be nekem, szerintem a céljaik és módszereik sokszor ellentétben állnak a liberalizmussal, jobban örülnék egy mérsékelten libertárius pártnak (jó tudom te nem vagy oda értük, de hangsúlyozom, hogy mérsékelten, azért vannak jó gondolataik amiket érdemes megfontolni)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.09. 14:25:19

@Mannlicher: Itt írtam róla futó gondolatként, persze igazad van, ez megérne egy külön cikket

jobbegyenes.blog.hu/2013/05/17/mikor_csatoljak_el_a_matrat

amit a Jobbikról írtál: azért írtak egy választási programot is még anno, ha emlékszel ...ha jól emlékszem, nem a zsidókra van kihegyezve:)

"Szerintem inkább arra kéne törekedni, hogy létrehozzunk egy uniós pártot amely nem ideológiai, hanem területi alapon szerveződik, és a hozzánk hasonló helyzetű K-európai országok politikai csoportjait tömöríti amely közösen lép fel a perifériaországok érdekeiért"

Jó ötlet, a problémát abban látom, hogy mi van ha nézetletérések támadnak a különböző országok érdeki között... a másik probléma pedig hogy pl. az 50 milliós Lengyelország önmagában eléggé uralná a szövetséget, értelemszerűen a legnagyobb szokott diktálni... én szeretem a lengyeleket egyébként, de a politikában csak érdekek vannak, és ha a lengyel érdek ütközne a magyarral ebben az "úniós pártban", akkor elég egyértelmű, hogy melyik érdek győzedelmeskedne.

A másik probléma, hogy minél szegényebb egy ország/régió (most pl. válság van), annál keserűbb harcok mennek a az anyagi javakért. Ez igaz emberekre, csoportokra, tehát valószínűleg igaz lenne eme pártra is.

Lehet hogy tévedek, de én ezeket látom nagy hibaforrásnak.

Mannlicher 2013.09.09. 18:16:34

@Nemzetstratégia:
Ahogyan beleolvastam a programba úgy látom a fidesz keményen nyúlt belőle.
Ezért mondtam, hogy voltak olyan elképzelései amik tetszettek, az a gondom, hogy amelyik ötletükkel nem értek egyet azzal nagyon. (A kötelező hit - és erkölcstannal például nem tudok egyetérteni ez nem olyan dolog amit iskolában tanítani lehet, ezt úgy mondom, hogy hittanra jártam (ha a szülők akarják meg tudják szervezni az ilyen dolgot) és nem lettem vallásos (finoman szólva).) A csendőrség helyett inkább valami olyat kéne létrehozniuk, mint Amerikában a seriff rendszer, egy a közösség által választott és elsősorban nekik felelősséggel tartozó személyre bízni a rendet. A közbiztonságot ezen kívül szerintem a fegyvertartás liberalizálásával lehet javítani.
www.pecshor.hu/periodika/XIII/kiss.pdf
propeller.hu/itthon/1089134-a-legolcsobb-bunmegelozes
(A pecshor.hu hivatkozik bizonyos Dr John Lott munkájára és abból idéz is sajnos magyar forrást nem találtam angolul pedig nem tudok, de amit ott olvastam az alapján érdekes érdemes lenne elolvasni)
A milíciás cikket várom, bár én inkább a korai amerikai gyarmatokon kialakult milíciákat venném alapul.
www.biztonsagpolitika.hu/userfiles/file/PDF/nat_guard_hist.pdf

Mannlicher 2013.09.09. 19:18:59

@Mannlicher:
Ahogyan beleolvastam a programba úgy látom a fidesz keményen nyúlt belőle.
Voltak olyan elképzelései amik tetszettek, az a gondom, hogy amelyik ötletükkel nem értek egyet azzal nagyon.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.09. 20:19:58

@Mannlicher: szerintem is liberalizálni kéne a fegyvertartást. Megfontolandónak találom a texasi fegyvertartási gyakorlat számos pontját, különös tekintettel a Kastély-doktrinára.

"On March 27, 2007, Governor Rick Perry signed Senate Bill 378 into law, making Texas a "Castle Doctrine" state which came into effect September 1, 2007.[7] Residents lawfully occupying a dwelling may use deadly force against a person who "unlawfully, and with force, enters or attempts to enter the dwelling", or who unlawfully and with force removes or attempts to remove someone from that dwelling, or who commits or attempts to commit a "qualifying" felony such as "aggravated kidnapping, murder, sexual assault, aggravated sexual assault, robbery, or aggravated robbery" (TPC 9.32(b))."

A kötelező erkölcstan sztem is túlzás, külön9sen hogy azon felül tanulhat a gyerek hittant, tehát nem válthatja ki az erkölcstant hittannal.

a Vitézi Rend ötlete és a Nemzeti Gárda-féle milícia rendszere teljesen összefér egymással.

Mannlicher 2013.09.11. 23:03:23

@Nemzetstratégia:
Amivel nem értek egyet a vitézlő rendben:
- Folyamatos jelvényviselés
- Külön lakónegyed
- Meghatározott politikai beállítottságú lapok
Szerintem a milíciának inkább egy összekötő kapocsnak kéne lennie a hadsereg és a civil lakosság között, egy olyan szervezetnek, ami lehetőség szerint minél inkább politikamentes legyen, hogy az eltérő ideológiai nézetekkel rendelkező emberek összefoghassanak egy közös cél érdekében. Ezenfelül, ha az ország megszállás alá kerül, alapjait adja az ellenállásnak. Ha annak tagjai folyamatosan megkülönböztető jelzést viselnek és elkülönülnek a társadalom többi tagjától, akkor óhatatlanul gyengül a két fél közti bizalom.
Az én elképzelésem a következő:
Külön kezelném a hadsereget és a milíciát, a hadsereg feladat lenne azoknak a fegyvernemeknek a működtetése, amelyek fenntartása túl költséges egy civilnek és/vagy olyan speciális tudást igényel, amit csak fő állásban lehet megfelelően elsajátítani. A milícia a mindenkor rendelkezésre álló könnyűgyalogságot adná, fő feladata az ország területének védelme, az alkotmányba foglalnám, hogy ezeket az egységeket az ország határain túl tilos bevetni. Sorkatonaságot békeidőben nem tartanék fent, ilyen egységeket csak háborús időben, a hadsereg és a milícia mellé kiegészítésként állítanék fel.
A milíciába bárki jelentkezhet, aki betöltötte a 18 életévét és pszichológiailag alkalmasnak bizonyul, ezután részt kell vennie egy képzésen. (Hogy ez hogyan nézzen ki arról lehet vitatkozni. Szerintem mivel a milicisták alapvetően civilek, akik az idő nagy részében a saját életüket élik, ezért én inkább a lőfegyver használatának oktatására és bizonyos elméleti ismeretekre fektetném a hangsúlyt (1 milicista inkább pontosan tudjon lőni, mint szépen masírozni). Lehetővé tenném még, hogy a képzést nem egyszerre egy laktanyába beköltözve végezze el, hanem órákon, (fegyverismert, elmélet ebben a formában gond nélkül megoldható). Ha például valaki dolgozik, az nem biztos, hogy megengedheti magának, hogy bevonuljon, egy mondjuk 6 hetes kiképzésre, neki vonzó lehet, hogy az alapvető ismereteket szabad idejében végezze el.) A képzés végén záróvizsga, ha ezt elvégzi, a milícia tagjává válik. A tagoknak legalább havonta 1 lőgyakorlaton részt kellene venniük (Ehhez a lőszert az állam biztosítja, további gyakorlatokat beiktathat saját zsebből), valamint éves hadgyakorlatok továbbképzések.
Az új tagnak ezután meg kell vennie az alapfelszerelést, amit az állam állít össze. (Gépkarabély, egyenruha, minimum IIIA, de inkább III. típusú golyóálló mellény, stb.) A fizetésnek többféle módját is lehetségesnek tartom (Egy összegben fizet. A felszerelést ingyen elviheti, de vállalja, hogy legalább 2 évig marad és ez idő alatt nem részesül egyéb juttatásokban. A felszerelésért nem fizet és a juttatásokat is megkapja, de legalább 5 évig a milícia tagja marad.) Minden milicistának gondoskodnia kell a fegyver biztonságos tárolásáról és minimum 120 db lőszer rendelkezésére álljon, ha behívnák. Liberalizálnám a fegyvertartást, ezért a kötelező gépkarabélyon felül olyan lőfegyvert szerezhetne be amilyet akar, saját fegyverét tetszés szerint láthatná el kiegészítőkkel, ha valaki maroklőfegyverrel szeretné a felszerelését kiegészíteni az saját zsebből megteheti, típust nem csak kalibert határoznék meg. (A gépkarabély a kezdetekben akár félautomata is lehetne, jelenleg valószínűtlen, hogy 1 esetleges konfliktusban az állam képes akár a minimális lőszerigényeket is ellátni így egyelőre nem látom szükségét automata lőfegyvernek.)
Juttatások: havi 30-40000 forint, kiemelt védelem a munka törvénykönyvében. Lakás és étkeztetés helyett inkább, olyan adózási rendszerre lenne szükség, ami nem von el ekkora összegeket az emberektől.
Felépítés: Az egységeket területi alapon szervezném, a kisebb településeken élő milicisták rajokba szerveződnének, az egymáshoz közel fekvő 3-5 település rajai adnának 1 szakaszt, az egy kistérségben lévő szakaszok századot, a megye századai ezredet alkotnának (2-3 zászlóaljra bontva), a régiók ezredei tennének ki egy dandárt. A nagyobb településeken, önálló szakaszokat, századokat szerveznék. A rajok, szakaszok vezetőit a milicisták választják maguk közül, nekik további elméleti képzést kellene elvégezni. A kistérségek központjában parancsnokságokat állítanék fel 10-20 fő hívatásos állománnyal élén a század parancsnokával, a megyeszékhelyeken 1 parancsnokságot a szükséges személyzettel és az ezred vezetőjével. A milícia számára szükséges gépjárműveket a hadsereg által kivont gépparkból szerezném be és a parancsnokságokon helyezném el.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.12. 14:05:54

@Mannlicher: A különbség eltérő felfogásunkból adódik.

Én a Vitézi Renddel egy politikai, konkrétan: demográfiai célt valósítanék meg. Szerintem a népességfogyás a legnagyobb probléma az országban.

Amit írtál, a maguk helyén kiváló gondolatok, tetszik hogy részletesen átgondoltad őket. Igazából nem is akarok benne hibát keresni, hiszen az én gondolataim alapvetően más vágányon futnak, más célt akarnak elérni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.09.13. 21:43:51

@Mannlicher: miért kéne aranyban és ezüstben fizetést adni?
a szabad fegyverviselés a vitézeknek jó ötlet, de alapos pszichológiai vizsgálat kell, és nyilván 35 éves betöltött életkor, hogy nehogy szerelmi bánatkor lövöldözzön, ezzel is lejáratva a vitézi rendet.

a milíciát svájci mintára kéne bevezetni

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.09.13. 21:45:14

@Nemzetstratégia: a jobbegyenestől jöttél ide?
te vagy havas jon?
azok nem fideszesek?

(nem állítanád be a kommentek mellé a kisképet, avatart is? mert sokkal könnyebb úgy olvasni, könnyebbb a szemnek is,)

Mannlicher 2013.09.13. 23:40:03

@tesz-vesz:
szerintem elnézted a címzettet Nemzetstratégia adná a fizetést aranyban. A szabad fegyverviselést nem csak a milíciáknak adnám hanem mindenkinek aki megfelel néhány követelménynek(pszichológiailag alkalmas, elméleti és gyakorlati ismeretek). A 35 éves korhatárral nem értek egyet, a biztonságos fegyverhasználatot lehetőleg már fiatal korban meg kell tanulni 18 éves kor pedig megfelel, hogy saját fegyvere is lehessen valakinek (ha a fenti feltételeknek megfelel), akinek gyerekkorban megtanítják, hogy a fegyver nem játék az komolyan fogja venni az ilyen dolgokat. Egyébként nem az életkor tesz valakit érzelmileg stabillá, ismerek fiatalabbakat, akik sokkal kiegyensúlyozottabbak egynémely 35+-nál. Aki hajlamos arra, hogy szerelmi bánatában lövöldözzön az 35 évesen is olyan lesz és az alkalmasságin kell kiszűrni. Egyébként nem kell aggódni úgy is vannak olyan csoportok akiknek egy ilyen szervezet nem tetszene és mindent megtenne a lejáratására. A svájci minta nem rossz, nekem csak a sorkötelességgel vannak fenntartásaim, az emberek önként csatlakozzanak egy fegyveres testülethez ne azért mert valaki előírja nekik.

Mannlicher 2013.09.13. 23:40:59

@tesz-vesz:
Azt a bejegyzést bemásoltam, nem én írtam.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.14. 11:34:41

@tesz-vesz: A jobbegyenes blog szerzői kevés kivétellel (mint pl. az alkalmankénti vendégszerzők) a (nyomtatott) Barikád újságírói. Persze az alfahírre is gondolom szoktak írogatni. Ilymódon elég szorosan a Jobbikhoz köthetőek.
a mátrás cikkben pendítettem meg kommentben a Vitézi Rend ötletét.
jobbegyenes.blog.hu/2013/05/17/mikor_csatoljak_el_a_matrat

Egyébként nem én vagyok Havas Jon

avatár: megnézem mit tehetek:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.09.16. 00:05:21

@Mannlicher:
a kérdés neki is szólt
az alkalmassági része a kor, tehát az előélet alapos kivizsgálása megléphető, azért kölykök ne lövöldözzenek már, csak érett férfiak.
persze vannak komoly fiatalok, majd ha nem lesz velük semmi zűr, ők is kapnak majd fegyvert 30-35 éves korukban. ez nem azt jelenti hogy ne tanulnák a fegyvert, kötelező sorkatonaság.
a 18 éves kor nem felel meg, ne legyél elfogult. én se vagyok az, én se vagyok még 35.

itthon nem lehet szabad fegyverviselése a katonaságnak milíciának, ugyanis elég nagy lesz a létszám, elég 2 ilyen eset, hogy lejárassa az egész dolgot. és itthon még nincsen "kitenyésztve" egy megfelelő elit embertípus.
cigányok által pusztított területeken, meg lehet engedni kivételes esetekben rendszeresen a fegyverviselést egy maroknyi megbízható, főként komoly kapcsolatban élő embernek (stabil háttér, alap maslow-piramis meglegyen), tehát olyan helyen ahol bűnesetek vannak, ott kapnak páran fegyverviselést, és mindjárt rend lesz már bűnöző halálával, persze tisztességesen ki kell vizsgálni rendőrséggel az eseteket.

"Aki hajlamos arra, hogy szerelmi bánatában lövöldözzön az 35 évesen is olyan lesz "

minél több szerelmi csalódása van az embernek, annál ellenállóbb alapesetben a lelkivilága. ehhez idő kell. tehát ezért is kell, 25 éves korra tehető egy
egy 18 éves még nem is dolgozott sehol se, fogalma nincsen a valódi világról, ne bohóckodjunk már. ne akarjunk már s. ábelnek meg a pécsinek fegyvert adni. gyakorlatilag a pszichol. iai eredmény vagy sikeres vagy nem, nem tud megállapítani az sokmindent, hisz a pszichopaták ugyanúgy viselkednek mint az átlag, gyakorta még kedvesebbek is.

svájcban senki nem járatja le a míliciát, óvatos, de észszerű kritikák vannak. és már töltényt sem kapnak szerencsére, csak fegyvert. idehaza se kell beengedni a soros-pénzeket.

@Nemzetstratégia: az admin, beállítások kommenteknél lehet kirakatni minden kommetnező avatarját

Mannlicher 2013.09.16. 14:51:21

@tesz-vesz:
Nem a kor tesz valakit alkalmassá, hanem az, hogy képes biztonságosan használni a fegyverét. Ezt csak kellő gyakorlattal lehet elérni. Régebben majdnem mindenki vadászott a családban, nálunk a mai napig összes gyereknek már kis korban megtanítják, hogy a fegyver nem játék nem is „lövöldöznek”nálunk össze vissza a kölykök. A kötelező sorkatonaság szerintem káros, csak a hadsereg lejáratására alkalmas, ha valaki katona akar, lenni az önszántából tegye ne kényszer hatására. Mellesleg a fegyver rendszeres gyakorlást igényel, ha valakit 18 évesen berángatnának sorkatonának aztán 35 éves koráig semmi az kijön a gyakorlatból.

A lejáratás miatt nem kell aggódni, vannak, akiknek ez a dolog nem tetszene és mindent megtennének, hogy megakadályozzák, ha történnek visszaélések, ha nem (fegyver ellenes lobbi, bármely párt is lépné meg annak összes politikai ellenfele, stb.). Ez ellen csak érdekvédelmi szervezetekkel lehet tenni. Miből veszed, hogy nagy lenne a létszám?

A szlovákoknál és a cseheknél szabad a fegyvertartás, a 18 évüket betöltött személyek is tarthatnak fegyvert nem csak a 35+-ok érdekes mód mégsem gyilkolják egymást halomra, pedig hasonló helyzetből indultak és náluk sem volt „kitenyésztve a megfelelő elit embertípus”, a magyar ember miért lenne hülyébb, mint egy cseh, szlovák, vagy egy ottani magyar.

A fegyvertartásnak és a viselésnek is alapjognak kéne lennie minden felnőtt állampolgárnak, aki beszámítható és a fegyvervizsgát megcsinálta (értelemszerűen viselésnél megfelelő felkészítés szükséges). Nemzetstratégiának igaza van abban, hogy a texasi egy követendő minta. Amit te felvázolsz, gyakorlatilag megfelel a mostani helyzetnek, az önvédelmi fegyverviselés csak egy szűk elit kiváltsága annyi, hogy te egy kicsit kibővíted a kört. Mellesleg jelenleg rengeteg embernek vannak filléres gondja, rendszerint pont ők a legsebezhetőbbek a támadásokkal szemben nekik van a legnagyobb szükségük önvédelemre, nem beszélve a fiatal nőkről lásd Bándy Kata esete, a te körödből a hozzá hasonló fiatal lányok is kiesnek. Ha csak egy szűk csoport viselhet fegyvert, akkor az a bűncselekmények számát nem befolyásolja, mert ez a csoport rendszerint jól behatárolható, az elkövetők hamar megtanulják kivel nem érdemes kikezdeni. Általában a legtöbb önvédelmi szituációban nem használnak fegyvert többnyire a támadó elmenekül mikor a kiszemelt áldozat előveszi a pisztolyt, sokszor az is elég ha megmutatja, ha te úgy képzeled a fegyverviselést, hogy majd halomra lőnek minden rossz arcút akkor ne is akarj fegyvert se most se 35 évesen.

Fegyvertartó 24 éves barátom most van túl a szakításon a nagy Ő-vel még sem kezdett lövöldözésbe, csak mert valaki fiatal és szerelmi csalódása volt az nem kezd egyből ámokfutásba. A potenciális ámokfutók és bűnözők megszerzik a fegyvert, ha legális, ha nem, valószínűleg a pécsi eset is megakadályozható lett volna, vagy legalább az áldozatok számát csökkenteni lehetett volna, ha valamelyik diák, vagy a tanár önvédelmi fegyverrel rendelkezik.

Mannlicher 2013.09.16. 14:51:59

@tesz-vesz:
www.pecshor.hu/periodika/XIII/kiss.pdf

„Az adatokból levezethető következtetés egyértelmű: ahogy nő a fegyvert viselő polgárok száma, úgy válnak egyre kockázatosabbá az áldozattal közvetlen kapcsolatot igénylő erőszakos elkövetési módok. Bárki – járókeretes nyugdíjas, babakocsit toló fiatalasszony, öltönyös hivatalnok, hosszú hajú egyetemista vagy overallos munkásember – viselhet fegyvert a ruházata alatt, és az elkövető nem tudhatja, hogy kit kockázatos megtámadni, kit nem. A fegyvert viselő polgárok tehát (saját költségükön) növelik mások biztonságát – és így áttételesen a közbiztonságot – is. Az erőszakos bűnözés mutatószámai pontosan abban a környezetben csökkennek a legnagyobb mértékben, ahol az új szabályozást megelőzően a legmagasabbak voltak: a sűrűn lakott városi környezetben. A konkrét tapasztalatok azt mutatják, hogy a fegyverviselés a nyilvános helyen lőfegyverrel elkövetett tömeggyilkosságokat is megakadályozza, vagy jelentős mértékben csökkenti az áldozatok számát.”

„Különösen figyelemreméltó, hogy a fegyver mennyire kiegyenlíti a nemek közötti különbségeket. A nemi erőszak görbéje az első kb. 2,5 évben mutatja a legnagyobb csökkenést. Egy fegyvertelen nő elleni támadás kockázata minimális: egy férfi támadó testi ereje általában elég ahhoz, hogy szándékát minden ellenállás dacára megvalósítsa – legfeljebb a segítségére siető férfiak jelentenek némi veszélyt. Ezen a helyzeten egy csapásra alapvető változást hoz, amikor egyes – támadásnak különösen kitett – nők elkezdenek fegyvert viselni. Egy lőfegyver sokkal nagyobb mértékben megnöveli egy nő önvédelmi képességeit, mint egy férfiét: ha egy nő egy erőszakos támadás során nem tanúsít ellenállást, 2,5-szer akkora esélye van, hogy súlyos sérülést szenvedjen, mint ha lőfegyverrel védekezne. Ha egy férfi tanúsít passzív magatartást, kb. 1,4-szer akkora eséllyel szenved súlyos sérülést, mint ha fegyverrel védekezne.”

Miért jó, hogy egy milicista nem tarthat otthon lőszert? Szerinted ezzel mit érnek el? Az 5.56x45mm NATO lőszer elterjedt, vadászatra is használják, bármely fegyverboltban kapható.

propeller.hu/itthon/1089134-a-legolcsobb-bunmegelozes
hu.wikipedia.org/wiki/Fegyvertart%C3%A1s_Sv%C3%A1jcban

Szerintem a svájci szabályokat egy az egyben átvehetnénk.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.17. 19:09:30

@tesz-vesz: "az admin, beállítások kommenteknél lehet kirakatni minden kommetnező avatarját"

Nálam nem, pedig megnéztem.
szerintem ez sablonhoz van kötve, bizonyos sablonok engedik az avatárt, mások meg nem

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.22. 17:59:59

@Nemzetstratégia: nem, régen lehetett máshol is, az admindban a segítség alatt megkérdezheted
süti beállítások módosítása