Alkotó szellem: nemzeti kötelesség!

Magyar Nemzeti Feltámadás

Magyar Nemzeti Feltámadás

Egy új társadalom munkahipotézise

2013. október 16. - Nemzetstratégia

Az idő haladtával egyre több embernek nyilvánvaló, hogy valami nagyon nagy baj van a világgal. Az alábbiakban egy diagnózist szeretnék fölállítani, és megoldási javaslatot nyújtani. (technikai tudnivaló: a linkek új ablakban nyílnak meg)

Die Diagnose

A világ 2008 óta zajló válsága valójában társadalmi szinten a "fejlett világ", azon belül is a "kapitalizmus" válsága. A fejlett kapitalista gazdaságok a hatalmas, óriási buborékok (spekuláció), valamint a visszafizethetetlen hitelek miatt szenvednek. Mindennek hátterében egy konkrét technikai eszköz, a töredékes tartalékrátán (Fractional Reserve) alapuló kamatos hitelrendszer válsága áll, amely exponenciális növekedésre késztet, egy véges erőforrásokkal rendelkező bolygón. A rendszer hatalmas hibaforrása, hogy a pénz alapjául szolgáló hitelt (a forgalomban lévő pénz 97%-a hitel) még valahogy létrehozzák, és a rendszerbe be is fektetik (kivéve ha az épp regnáló kormány úgy dönt hogy megszívatja a bankokat, mint nálunk, mert akkor még ez sincs), de a kamatot még virtuálisan sem hozzák létre, azokért a hitelfelvevőknek kell egymással megküzdeni. Mivel kamattal együtt az ember általában 2x-3x annyit fizet vissza, mint amennyit fölvett, ezért hosszú távon ez hatalmas visszafizethetetlen hiteleket eredményez, mivel egyszerűen nincs annyi pénz a rendszerben, amiből a hitelek akár kis részét is vissza lehetne fizetni.

Mára oda jutottunk, hogy a világ pénzügyi rendszereiben konzervatív becslések szerint 5, más becslések szerint 10-szer , illetve 20-szor annyi derivatíva (származékos pénzügyi ügylet) kering, mint a Föld bolygón található összes fedezet (világgazdasági GDP) értéke. Az államadósságok (különös tekintettel, pl. Írország, Görögország, Japán és az USA államadósságaira) szintén visszafizethetetlenek.E rendszer nyilván összeomlásra van ítélve, a kérdés csak, hogy mikor.

Quigley professzor szerint egy terjeszkedési eszköz keltette problémát kétféle módon lehet pozitív irányban megoldani: 1) reform segítségével, 2) "ha megkerüljük". Mindezt a töredékes tartalékrátán alapuló kamatos hitelrendszerre alkalmazva a következők ötlenek a szemünkbe:

1) reformálni nem lehet, mivel az egész világgazdasági rendszert át kéne hozzá alakítani. Azonkívül a jelenlegi 1694 óta van forgalomban (Bank of England megalapítása), több mint 300 év befektetett érdekei (vested interests) fűződik hozzá. Ha nagy baj lesz, nyilván fölvetődik majd a hitelrendszer-pénzrendszer átalakítása, de addigra valószínűleg késő lesz. Nem akkor kell okosnak lenni, amikor a cunami föltűnik a láthatáron, mert akkor már nagy valószínűséggel minden elveszett.

2) megkerülni a problémát, új terjeszkedési eszközt kitalálni: ez addig működik, amíg van fölfedezhető, meghódítható és kiaknázható szűz terület, ahol bőségesen találhatók erőforrások. Ha például máról holnapra kiemelkedne egy új kontinens az óceánból, rajta bőséges olaj-, földgáz-, szén-, és aranymezőkkel (hogy csak pár példát említsek), rögtön megindulna érte a versengés, amely az adott országok  - most eléggé vérszegény teljesítményt nyújtó - gazdaságát is új élettel töltené meg. Nyilván botorság ilyenben reménykedni, a már létező kontinensek pedig bőségesen ki vannak erőforrások terén használva. Végősoron a mostani helyzetben egy módon lehetne megkerülni a problémát: egy hatalmas űrversennyel, a világűr meghódítására, a különböző bolygók és aszteroidák ásványkincseinek kiaknázására. De mivel ez nem eredményez azonnali hasznot, legalább 30-50 é v (vagy több) amíg megtérül, annyi időnk pedig nincs. Most kell a megoldás.

És akkor a peak oilról még nem beszéltünk, az egyre nyilvánvalóbb éghajlatváltozásról nem beszéltünk, a világméretű óriás környezetkárosodásról nem beszéltünk.

A helyzet szinte reménytelenül nehéz tehát, de már csak azért is érdemes megpróbálni, mert senki sem tudja, mi lesz a jövőben. A válság oka gazdasági, de következménye pszichológiai: az embereket gazdasági kamatrabszolgákká, egymást taposó biorobotokká teszi a mindennapi túlélés mókuskerekében.

Die Lösung

Az alábbiakban ismertetett megoldási javaslat a kereszténység elveit veszi figyelmbe, és egyezteti össze Quigley professzor történelmi megfigyeléseivel. A forráshoz fölhasználtam még Erich Fromm "Birtokolni vagy létezni?" c. munkájának tanulságait is. Elsősorban a lényegre, és a politikai irányítás funkcióira összpontosítok. Lehetne írni részletesebben az alrendszerekről, de ezt majd később.

1. Az embernek a lehető legnagyobb mértékben le kell tudni mondania a szerzésvágyról, hogy minél több időt a folyamatos létezés állapotában tudjon tölteni. Erre tanít a kereszténység is, számos mondás utal erre (a legismertebb: "Amit birtokolsz, az birtokba vesz"). Ez érdekében a pénz fedezetének vagy munkának, vagy az energiának (pl. elektromos áram ára), vagy pedig a népességszámnak kell lennie. Persze e három összetevő valamely kombinációja is elképzelhető.  A jelentékeny gazdagodást,  600 millió forint felett, kordában kell tartani, progresszív többkulcsos adó, 50%-os legfelső kulccsal; 100 milliós ingatlanérték fölött ingatlanadó, (proporcionális, egyre növekvő), vagyonadó 250 milliótól fölfelé, szintén proporcionális. A pénzt csakis állami bankok hozhatnák létre, a kamat egy fix összeg lenne, amit a hitelfelvételkor határoznak meg. Pl 1 millió forint 10%-os kamatra, és akkor 100 ezer forinttal többet kéne összesen visszafizetni. Ezt az összeget közmunkában is le lehetne dolgozni, illetve a fizetésből lehetne levonni. Így meg lehetne kerülni a mostani feneketlen pénzteremtés csapdáját. Ez technikailag a "Full Reserve", vagyis teljes tartalékrátájú bankrendszer, ami azt jelentené hogy a bankok mint olyanok megszűnnének, az új státuszuk a Takarékpénztár lenne. Természetesen lennének magántulajdonú, állami tulajdonú, vegyes tulajdonú ésregionális takarékpénztárak is.

2. Itt jön be a probléma: ha a vagyoni helyzet nagyjából egyenlő, senki sem fektet be (legalábbis: jelentős mértékben) innovációba, hiszen nincs miből befektetni. Ennek pótlására az államnak kell átvállalni az oktatás és a találékonyság (innováció) feladatát. Alkotmányban kell rögzíteni, hogy a Költségvetés 1/12-e oktatásra, 1/12-e pedig találékonyság-fejlesztésre fordítódjék. Az innováció (Kutatás+fejlesztés stb) fele alapkutatásra menne, a további feléről pedig a tudóstestületek döntenének. Ha megadott határidőig nem sikerül dönteniük, akkor az adott pénz visszakerül az állami költségvetésbe. Tehát: az oktatásra fordított összeg kötelezően arra fordítandó, az innovációra fordított összeg fele viszont csak kötelezően előirányzott, de nem feltétlenül kerül elköltésre, ha nem sikerül róla megegyezni, megy vissza a közösbe. Állami erőművekkel és esetleges új energiaforrásokkal lehetővé válna az olcsó energia (áram) mindenkinek.

3) Mindenhol az oktatásban és a médiában a kreativitás, a találékonyság, vagyis az innováció jelentőségét kell hangsúlyozni: a fogyasztói reklámokat 95%-ban betiltani, ezáltal rengeteg fölösleges ingertől szabadulnának meg az emberek. A média ellenőrzésére tudósokból, művészekből és híres emberekből álló 12 tagú testületet - Médiatanács - kell delegálni (ők felelnének a főbb tartalmi kérdésekért, milyen műsorok legyenek), akiket szintén 12 ember -okleveles médiaszakértők -ellenőriz, az alapján, hogy mennyire emberbarát és objektíven tájékoztató a média, mennyire tartja vissza az információt, stb. Rendszeres -kötelező- közönségtalálkozókat kell szervezni, ahol visszajelzést kaphatnak a nézőktől (a közönségtől), hogy mennyire jön be nekik ez a dolog, min kell változtatni, stb..

Különböző köztestületeket kell létrehozni, a legfontosabb a Lélekegészségügyi/Kulturális Tanács lenne, amely rendszeres időközönként ajánlásokat fogalmazna meg, hogy mit kell még kijavítani a rendszerben, hogy jól működjön. A Tanácsnak a legismertebb, legnagyobb tudású akadémikusokból, kisebb részben művészekből és egyházi személyekből kell állnia. A tanács ajánlásait és főbb karizmatikus személyeinek előadásait rendszeresen közvetítené a média, láthatóak lennének a kivetítőkön, mindenfelé.

Mindenféle fogyasztói agymosást és hipnotikus befolyásolást/ráhatást a gazdasági és politikai hirdetésekben be kell tiltani. Ezen módszerei nagyjából ismertek, elég csak pl. a "Rábeszélőgép" (Pratkanis-Aaronson) vagy "A befolyásolás lélektana" (Cialdini) c. könyvekre utalni. Ezekből a főbb befolyásolási technikákat meglehetős pontossággal meg lehet ismerni, be lehet azonosítani. E könyvek lennének a sormérték, a Reklámtanács elemzői ezeket ellenőriznék a reklámkínálatban.

Ami a biológiában, a genetikában lehetővé váló új eljárásokat illati: a Genetikai Tanács határozna arról, melyek azon eljárások, amiket a megtermékenyített petesejtben alkalmazni lehet: intelligencianövelés, kreativitás növelése, különböző örökletes betegségek (Down-kór, Huntington-szindróma, vérzékenység, különböző rákos megbetegedések stb) kiszűrése. Lehetne ajánlott irányvonalakat megfogalmazni, pl. az átlag-intelligenciának a mostani 130 IQ közelébe való emelésére. Tehát: a társadalmat az ember, annak is "jól léte" (well-being) köré szervezni. Én kíváncsi vagyok, hogy magyar tartalommal e rendszert megtöltve milyen eredmény jönne ki.

A főbb irányvonalakat azt hiszem kitárgyaltam. Van még pár "kisebb" dolog (12-es, vagyis a tucatos számrendszer bevezetése, új oktatási rendszer, ezekről korábban írtam egyébként meg még pár dolog), de azok csak elterelnék a figyelmet, most a lényegről akartam beszélni.Fontos még hogy ez a demokratikus verzió, de van egyeduralmi verzió is, az meglehetősen egyszerűbb: egy ember dönt mindenről (a különböző testületek megmaradnának, de szerepük valószínűleg lecsökkenne). Ha e verzió valósul meg, remélem a jövőbeli Vezér olvassa a blogomat.:) Az is nyilvánvaló, hogy csak egy nagyobb összeomlás adhatja meg az alkalmat, hogy e rendszert bevezessük

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetstrategia.blog.hu/api/trackback/id/tr145572333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dldh.hu 2013.10.17. 10:44:35

Tetszik. Friss szellemiségű cikk, utópisztikusnak tűnik, de jó ötletek vannak benne és még lehet, hogy működne is.
A társadalomtudósok feladata lenne, hogy a világot ebbe az irányba mozdítsák.
innovacio.blog.hu/2013/10/03/a_tarsadalomtudomanyok_szerepe_az_innovacioban
A fennthartható jövő szempontjából mindenképp meg kellene lépni néhány a cikkben ajánlott megoldást vagy legalább hasonlót.
Alapvetően egyetértek.

Lexa56 2013.11.02. 14:57:23

Oswald Spenlger írja a Nyugat alkonyának vége felé, hogy a "pénz" is kultúrafüggő. A végtelenbe törő fausti kultúrának a pénze mindig is "virtuális" pénz lesz, egyfajta erő. Ezzel szemben az "itt és most" világában élő klasszikus kultúrában az igazi pénz a rabszolga volt. A nyugati pénzválságok legmélyebb okai lelkialkatunkban vannak.

murcielago 2013.11.11. 19:27:07

Nem szeretnék itt és most szabadkőművesezni, világelit-ezni, vagy összeesküvés-elméleteket gyártani, de a Quigley-féle lista túlságosan rövidnek tűnik nekem. Mintha nem lenne rajta a háború, polgárháború, egyéb népesség-csökkentő csúnya módszerek , ezek is annulálják a tartozásokat.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.11.17. 21:42:25

@murcielago: Ajánlom e kapcsán a "Carroll Quigley" címkére rákattintva a téma többi irását figyelmedbe.

ami a háború-polgárháború adósságcsökkentő szerepét illeti: én nem tudok ilyenről. K9véve persze ha az az országot teszik földdel egyenlővé, akinek tartoznak, de a történelemben még nem volt ilyen.

Attól hogy tegyük föl polgárháborúban állsz, még az adósságod nem csökken.

murcielago 2013.11.18. 09:25:00

@Nemzetstratégia:

A polgári jog szerint a pénztartozás (hacsak jogilag el nem évül) nem válhat lehetetlenné, öröklődik, stb. Kérdés azonban, hogy háború és polgárháború esetén a kormány abban a helyzetben van-e, hogy ezt a törvényt betartassa.

Ha az adós (akár jogi személy, akár magánszemély) (jog)utódaival együtt eltűnik, a tartozás behajthatatlan, le kell írni a könyvekben. Az ilyen esetek ugye tömegesek modern háborús cselekmények idején.

Háborús cselekmények általában hiperinflációval járnak. Ilyen esetben az adósság értékben egyre kisebb. Az 1929-33-as világválságban az USA-ban több bankcsőd-hullám is végigsöpört. (A bankok általában akkor jutnak csődbe, ha kintlévőségeiket nem tudják behajtani.) A csődhullámok következményeként egyes államokban nem maradt talpon bank.

A győztes államok óriási jóvátételeket rónak a vesztesekre a békeszerződésben. Ennek túlnyomó része pénztartozás. A két vh után kiszabott jóvátételeknek csak egy töredéke került realizálásra.

Stb.

murcielago 2013.11.18. 09:30:08

@murcielago:

Pénzcserét (valuta-stabilizáció) is meg lehet csinálni úgy, hogy a betétesek betéteinek jó része elpárologjon, ez pedig a hitelek azonos hányadának légneművé válásával jár együtt…

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.11.18. 13:42:41

@murcielago: A világ tőzsdéin forgó derivatívákról volt ugye szó.

Mivel az egész világ(legalábbis: Fejlett világ + a feltörekvők) benne van a kereskedésben, ezért ha komolyabb mértékű emberhalál történik, és ezen emberek adóssága a lenullázódik, az is óriási csődhullámot indít el.

Manapság már nincs hiperinfláció. A világ tartalékvalutája, a dollár, biztos nem fog hiperinflálódni. Összeomlani, értsd egy hiper-giga csődhullámban lehet hogy el fog tűnni, de hiperinflálódni nem fog.

Hiperinfláció akkor történik, ha van nálad egy pénz, nevezzük dollárnak, és van vele szemben egy sokkal vonzóbb, rokonszenvesebb, szintén _pénz_ ez lehet mondjuk az euró, lehet arany, stb...

De ma a világ összes valutája ugyanabban a cipőben jár, értsd: fedezet nélküli, semmiből előállított kamupénz.

Tehát nincs vonzóbb alternatíva a dollár helyett. Aranyból meg ezüstből túl kevés van hogy komoly kihívást jelentsen.

Ami a "pénznyomtatást" illeti: valójában a bankoknak hitelbe adott pénzekről van szó túlnyomó részben. biztos nyomtatnak pénzt is, a régi elavult bankjegyek cseréjére például, de ebből biztos nem lesz hiperinfláció.

A valuta-stabilizáció -amely esetről írtál-is tkp egyszeri hatalmas méretű infláció és itt ugye a probléma, hogy ha pl. stabilizáljuk a valutát a megelőző értékének 50%-án, akkor a _fizetések_ is csak a régi 50%-át fogják érni, tehát lehet a hitelek nagy része köddé válik, de az éhenhalók száma is drasztikusan megnő...

Térjünk viszont a tárgyra, mert most esett le, mire utaltál, fölöttébb kriptikusan.

Tehát hogy van a világelit, tökmindegy hogy nevezzük, nemzetközi bankátoknak, vakolóknak vagy a gyíkembereknek, akik hatalmas hitelbuborékot pumpálnak, majd miután visszafizethetetlenné válik az egész, rendeznek egy jó kis mészárlást, például világháborúk képében, hogy az adósság visszaálljon a nulla közelébe.

Nos én ebben nem hiszek, hogy ez szándékos, lenne, vagy emberek csinálnák. Az eddigi mindkét világháború geopolitikai hatalmi célok miatt tört ki.

A különböző pénzügyi válságok lehetnek súlyosbító tényezők, de ezzel együtt a háborúknak mindig politikai okaik vannak, és nem azért törtnek ki, hogy na "mészároljunk le pár millió embert". Ez túl kezdeteleges fölfogás szerintem.

Ennyi erővel az emberi természettel van baj, amely túl erőszakos, már a őskorban is folytak háborúk.
Sőt, a csimpánzok is folytatnak területszerző háborúkat.

Ez szerintem történelmi szükségszerűség, hogy a válságban az emberek, népek-nemzetek "harapósabbak" és könnyebben egymásnak esnek.

Itt most az a kérdés, hogy a "bankárok" direkt robbantják-e ki a válságokat, hogy azzal aztán világháborúkat okozzanak, hogy azzal aztán sokmillió embert megöljenek.

Az elsőre (válság kirobbantása) a válaszom: lehet, a másodikra-harmadikra viszont: nagy valószínűséggel nem.

Egyikre sincs bizonyíték persze, ilyen-olyan mendemondák kivételével, amik vagy igazak, vagy nem.

Én személyszeriont úgy gondolom, hogyha lettek volna komoly tervek az I. és II. Vh. kirobbantására bankárok részéről, vagy most terveznének egy ilyet, valami úton-módon ez kiszivárgott volna. Nem szivárgott ki, tehát nagy valószínűséggel nincs is ilyen.

Az embernek vigyázni kell, mert ha túl sok infót befogad kellő kritika nélkül, akkor paranoid lesz.

murcielago 2013.11.18. 14:58:08

@Nemzetstratégia:

A legtöbb jövőre von. prófécia a (Bibliától a kül. jósokig) szerint a harmadik nagy háborúnak már ki kellett volna törnie, sőt már le is kellett volna zajlania. Mégis azt látjuk, hogy nem történt meg, helyette pénzügyi-gazdasági- cyber háború, afféle „forró” hidegháború zajlik. Ezt lehet úgy értelmezni, ahogy Te értelmezed, hogy lám, a bankárok nem akarnak háborút, de lehet úgy is, hogy az a bizonyos „elit” más opciókat alkalmaz.

Az a baj C. Quigly szép elméletével, mint sok társa, nem alkalmas a globalizáció, New World Order elemzésére, márpedig ezek megvalósulóban vannak. Bár nagyjából mindenki hallott erről, megpróbálja a tudatalattijába száműzni (hátha az ott is marad).

A globalizált nyugati civilizáció ugyanis lényegében már kimerítette a terjeszkedés és növekedés lehetőségeit, 15-20 év múlva szuper-válság, civilizáció-összeomlás várható a trendek VÁLTOZATLANSÁGA esetén (l. „A növekedés határai”-típusú elméleteket és bizonyítékaikat). Szerintem (az elitről van szó) az ő órájuk is ehhez van igazítva, és biztos vagyok benne, hogy minden opciót kipróbálnak addig…

(Szvsz ebben semmi paranoia nincsen, ha én ott ülnék én is ezt tenném, nem vérszomjasságból, hanem , hogy megmentsem a Földet…)

Egyébként félreérted a több évezredes hitelpénz-rendszer azon jelenségét, hogy napjainkra minden állam és szektor (önkormányzat, lakosság, vállalkozók) teljesen el vannak adósodva. A hiteleknek ugyanis kell, hogy legyen fedezetük és a nem fizető adóstól elvonják a fedezetet, a vagyont. A hitel tehát hatalmi kérdés (is) (lett). Azt hiszem pont Te írtad le, hogy a világ összes tartozása többszöröse az összes vagyonának. Bár ebben van multiplikátor-hatás, lényegében ez igaz. A bankok alapból nem szeretik levágni az „aranytojásttojót”, az adósukat, tehát nem akarhatnak háborút (épp arra írtam érveket, hogy ők is rosszul járhatnak). Viszont ha hatalmi eszközről van szó, akkor adott esetben létezhet még ennél nagyobb hatalmi érdek is.

Halló, minden pénz (95%-a) hitel…

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.11.19. 15:33:08

@murcielago: "Az a baj C. Quigly szép elméletével, mint sok társa, nem alkalmas a globalizáció, New World Order elemzésére"

C. Quigley elmélete tökéletesen alkalmas a globalizáció, new world order elemzésére

Ezt így most eléggé benézted csak mondom

www.youtube.com/watch?v=ogbeh9iyYVw

valahol a 10. perc környékén kezdi el Drábik lobogtatni Quigley könyvét, az "Anglo-Saxon Establishment" címűt

"A globalizált nyugati civilizáció ugyanis lényegében már kimerítette a terjeszkedés és növekedés lehetőségeit, 15-20 év múlva szuper-válság, civilizáció-összeomlás várható a trendek VÁLTOZATLANSÁGA esetén"

Igen, ez teljesen így van. Amikor már nincs hova terjeszkedni, akkor bukta van, csak a belharc marad.

Túl nagy hatalmat tulajdonítasz az "elitnek", amik alatt most a nemzetközi bankárokat értjük.
Ott volt a Koppenhágai klímacsúcs: elfogadtak valamit? NEM. Most 2015-ben lesz egy új klímacsúcs. El fognak fogadni valamit? NEM.

"Halló, minden pénz (95%-a) hitel…"

És én szerinted miről írtam a Diagnózis 7-8. sorában, zárójelben? :DDDD

murcielago 2013.11.19. 18:44:32

@Nemzetstratégia:

„C. Quigley elmélete tökéletesen alkalmas a globalizáció, new world order elemzésére”

Nem arról van szó, hogy Quigley, Drábik ne tudna mindent a titkos hálózatokról (kisujjukban van), vagy ne lenne a hitelpénz-mehanizmus katasztrofális jelenlegi helyzetével együtt átvilágítva, vagy ne lennének tanulmányok a tőkekoncentráció hihetetlen előrehaladásáról. De ezek még a bukás felé vezető különböző mechanizmusok.

Nekem hiányérzetem abban van, hogy semmilyen elemzés nincs az nwo működéséről (bár tudjuk, sokan dolgoznak a megvalósításán). Ha az ember a neten körülnéz, legtöbb ezo- és para- oldal a Jelenések könyvéből tud csak dolgozni, annyira nincs kutatási anyag.
(nekem még a Lugánói tanulmény (S. George) volt ebben a témában a legelgondolkoztatóbb, ami ugyebár egy fikció, de nem úgy, mint Orwell…)

„Túl nagy hatalmat tulajdonítasz az "elitnek"”
Hát a tömeget megtévesztik, orránál fogva vezetik, a polgári középosztályt éppen most darálják be, ha vmit tudni akarok az elitet kell figyelnem árgus szemekkel,megfejtenem, és persze tudom, hogy őket leginkább a hatalom foglalkoztatja…

murcielago 2013.11.19. 19:13:44

@murcielago:

Egyébként ha történetileg meg akarod érteni a hitelpénz-rendszer a kezdetektől a jelenig, a mainstrem könyvek mellett olvasd el David Astle: Babiloni átok c. művét.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.11.19. 23:25:44

@murcielago: Az én felfogásomban semmi titkos dologról nem tárgyalnak azokon a kerekasztal-konferenciákon, kivéve hogy hogyan segítség elő a(z angolszász irányítású) globalizmus ügyét.

Ehhez pedig nem politikai, hanem gazdasági célkitűzések kellenek: liberalizáció, deregularizáció, privatizáció, korlátlan szabadpiaci hatalom, ahogy a Washington Consensus is mondja. De ez sem titok, a wikin is fönn van példának okáért.

Vagyis: hirdethetsz te otthon bármilyen politikát, ha közben az országot teljesen megnyitod a külföldi tőke előtt, minden vámot megszüntetsz, a Nemzeti Bankot kiadod a kezedből, fillérekért privatizálsz mindent, stb.

A "világelit" tagjai nem politikai, hanem gazdaságpolitikai úton érnek célt. Ennyi biztos. Valószínűleg a kerekasztal-konferenciák túlnyomó többségének is ez a témája: hogy lehet az adott térséget minél jobban megnyitni a külföldi tőke előtt.

a többit én egy csipet sóval kezelem, ahogy mondani szokták, vagyis enyhe kétellyel szemlélem. Ahol nincs biztos infó, ott az ellenőrizhetetlen mendemondák kapnak szárnyra.
köszi a könyvet, elkezdtem olvasni, egyelőre átlagos olvasmánynak tűnik.

murcielago 2014.05.27. 09:21:02

@Nemzetstratégia:
„Az én felfogásomban semmi titkos dologról nem tárgyalnak azokon a kerekasztal-konferenciákon, kivéve hogy hogyan segítség elő a(z angolszász irányítású) globalizmus ügyét. Ehhez pedig nem politikai, hanem gazdasági célkitűzések kellenek”.

Aha…

„A Fidesz-közeli napilap szerint Viviane Redingnek küldözgették a hazai baloldali pártok a magyar kormány elleni feljelentéseket, és az uniós biztos állítólag a Bilderberg-csoport ülésén is felszólalt, kijelentve, hogy mindent megtesz azért, hogy a 2014-es magyarországi választásokat kevésbé lehessen legitimnek tekinteni.” mandiner.hu/cikk/20140526_ez_a_baja_junckerrel_orbannak

Szép is ez a gazdasági harc…
süti beállítások módosítása