Alkotó szellem: nemzeti kötelesség!

Magyar Nemzeti Feltámadás

Magyar Nemzeti Feltámadás

A választások elé

2014. április 03. - Nemzetstratégia

2014 április 6-án választás lesz Magyarországon, megnyerésére a fidesznek van a legnagyobb esélye.

Habár a fidesz gazdaságpolitikája nagyjából a teljes kudarc jegyében telt el -az államadósság 2010 óta nőtt, de legjobb esetben is ugyanott van, mint volt, miközben kidobtak az ablakon 3 ezer milliárdot a MNYP-vagyonból. Levezényelték a magyar történelem legnagyobb megszorítócsomagját, a Bokros-csomag háromszorosát. Mégis a Fidesz fog nyerni.

Mi kell egy választási győzelemhez a kelet-európai demokráciákban? 1) oligarchák akik támogatják az illetőt vagy a pártját, 2) médiajelenlét. Az mszp és mögötte fölsorakozókból mindez hiányzik. A fidesz örökös hitbizománnyá tette a médiát, a 9 évre odarakott NMHH tagokkal és elnökökkel. A mostani elnök, Dr. Karas Mónika megbízatása 2022-ben fog lejárni. A Fidesz oligarchái, Csányi, Demján, Széles és a többiek, kisebb-nagyobb veszekedések ellenére is kitartanak a vezér mellett. Nyilvánvalóan az állam vagyonában, állami és EU-s pénzekből támogatásuknak megfelelően részesednek.

A fidesznek minden tényezője megvan a nyeréshez, a baloldalnak a kettőből egyik sem. A Jobbik és az LMP nyilvánvaló hiányosságait ez ügyben boncolgatni sem érdemes, nyilván nem az ő hibájuk hogy nem támogatják milliárdos oligarchák és médiabirodalmak őket, valamint nem az ő kezükben van a tömegtájékoztatás.

 A nagy kérdés, mi lesz az eljövendő négy évben. szerintem a választási osztogatást követően nagyon hamar ráébrednek arra, hogy üres a kassza, valamit tenni kell. Az Orbán-kormány tevékenységében egy motívum állandó. A folyamatos megszorítás, néha egy-egy kegyelemkenyérrel variálva. Minden bizonnyal az fog folytatódni, ami eddig is tartott.

Az EU-tagság, vagyis a nyitott határok létfontosságúak az Orbán-kormány számára. Ha ugyanis kilépnénk az EU-ból, megszűnne a gőzlevezető szelep, ami révén "ha nem tetszik, el lehet menni", már nagyjából félmillióan vannak külföldön. Ha  e félmilliónak itthon kéne boldogulnia, már széleskörű tüntetések lennének idehaza.

Az Orbán-kormány másik nagy szövetségese a nemzeti érzés, a nacionalizmus fejletlensége. Mivel az, hogy "mi magyar" semmiféle tartalommal nem rendelkezik a himnuszéneklésen és a zászlólengetésen (vagy: a beszélő mögötti zászlóerdőn) kívül, ezért az Orbán-kormány folyamatosan megússza azt, hogy úton-útfélen a nemzetre hivatkozva olyan dolgokat töm le a magyarok torkán, aminek semmi köze a magyarsághoz. A másik aljas taktika, hogy a kormányt és a nemzetet egyesítik a fidesszel az összes közlönyben, közleményben, hirdetésben és minden más elképzelhető kommunikációs felületen.

(Vissza a nacionalizmushoz egy mondat erejére: Magyarországon ma nem nacionalizmus van, hanem provincializmus.)

Szintén nagy szövetségese az orbán-kormánynak a kétpólusú (dualista) gondolkodás. Fekete-fehér: mszp-fidesz. Vagy megfordítva. Mindkét tábornak fanatikus hívői vannak, akik a saját pártjuk -kis túlzással - összes hibáját elnézik, miközben az 'ellenséget' egy kanál vízben megfojtanák. Az őszödi beszéd és a média fidesz-kézbe átjátszása a páros mszp-tagját megroppantotta, de meg nem ölte. Sőt: maga a fideszmédia segít szinten tartani őket, így rekkentve el levegőt és a lehetőséget az alternatívák, főleg a Jobbik elől.

Arról hogy mi lesz, vázlatosan rajzolva: A fidesz valószínűleg a kezében lévő médiával sikeresen tudja majd saját bázisát lelkesíteni és az ellenfelet démonizálni. Az mszp tovább fog jelentéktelenedni, habár a fideszmédia mindent elkövet hogy a dualista világképet fenntartsa. A fordulópontot a folyamatos megszorítások miatt kirobbanó elégedetlenségi hullám fogja jelenteni, ami 2015-végefelé fog kirobbanni. 2016 közepén pedig, amikor a két választás közti mélyponton amúgy is feszültebb mindig a helyzet, nyílik majd alkalom arra, hogy a Jobbik legyen a fidesz kihívója.

Amit a jelen helyzetben tenni kell és érdemes: a háttérintézményeken keresztül a magyar kultúrát terjeszteni, megfogalmazni, és ezáltal uralni és irányítani, hogy mi a magyar, mit jelent magyarnak lenni. Valódi, tartalmas nemzeti kultúrát létrehozni a mostani vattacukor-giccs helyett.

(A következő időszakban lehetőség nyílhat egy nyíltan vagy rejtetten nemzetiszocialista ideológiát hordozó magyar párt megjelenésére is, habár a vezéregyéniségek egyelőre hiányozni látszanak.Majd az idő eldönti)

Dr. Karas Monika,
Dr. Karas Monika,

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetstrategia.blog.hu/api/trackback/id/tr125886379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása