Alkotó szellem: nemzeti kötelesség!

Magyar Nemzeti Feltámadás

Magyar Nemzeti Feltámadás

Törésvonalak

2015. május 23. - Nemzetstratégia

Képzeljünk el egy jégtáblát, amelyre lassan de biztosan egyre növekvő súly nehezedik.

A súly nyomása alatt törésvonalak jelennek meg. Egyre több és több. Egy idő után, mely a jégtábla vastagságától és a súlytól valamint annak növekedésétől is függ, egy nagy reccsenő hang keretében beszakad az egész.

A Fidesz 2014-es választási győzelme környékén a Fideszen belül törésvonalak jelentek meg. A reklámadó kapcsán az összeveszés Simicskával, és vele együtt a Magyar Nemzettel és a Hírtévével. Ez önmagában belső probléma, és még talán kezelhető lett volna.

A probléma súlyosbodott, amikor a Fidesz és a társadalom között is megjelentek törésvonalak. A netadó ötlete mindenkit fölháborított, és hatalmas tüntetések jelentek meg. Orbán visszakozott, vagyis nagyot vesztett akkor a tekintélyéből. Az illúzió, hogy "a Fidesz mindent megúszik", akkor veszett el.

A Fideszen belüli újabb törések jelentek meg. Pár ezekből:

-Pokorni és Kövér kritizálták az urizálást a párton belül

-több eredetileg fideszes vagy fideszközeli média kormánykritikusra váltott

Csányi Sándor kritizálta Lázárt, oda-vissza

-Lázár kritizálta Pokornit a kijelentései miatt

Lázár különutas politikát kezd folytatni.

 

E jelenségek együttesen elképzelhetetlenek voltak 2014 előtt.

A töréseket és az egyre növekvő egymásmegtámadásokat vizsgálva egy civakodó bűnbanda vagy farkasfalka képe rajzolódik ki szemünk előtt. Orbán tekintélye és varázsereje a fidesz egyre növekvő veszteségével és átlátszó populista politikájával -mellyel a Jobbik vitorláiból akarja kifogni a szelet -egyre kevesebb lesz. Amint a fővezér, az alfahím tekintélye lecsökken, az egység megbomlik, az udvaroncok úgy lesznek egyre merészebbek és bátrabbak egymást és az alfát bírálni.

Mi a fidesz jövője? tehetjük föl az izgalmas kérdést. erre akkor adhatunk választ, ha a legnagyobb konfliktusforrásokat, törésvonal-forrásokat szemügyre vesszük. ez lehet ember és lehet esemény.

pár ilyen esemény: - Orbán Viktor várba költözése, a Széchényi Könyvtár kiebrudalása;

- a Városliget beépítése betonépületekkel;

-az egyre fölháborítóbb lopások és csalások, valamint százmilliárdot meghaladó összegek teljesen fölösleges és értelmetlen beruházásokra (stadionok).

Az emberi konfliktusforrásokat megnézve Lázár János és Rogán Antal ötlik szemünkbe, mint a hatalom csúcsához legközelebbi fidesztitánok. A jellemüket megnézve Lázár János az, akinek a legellenszenvesebb és  -provokatívabb a személyisége.

Ahogy Orbán egyre inkább háttérbe szorul és Lázár egyre inkább "kibontakozik", nagy valószínűséggel kemény ellentétek fognak kirobbanni. Általánosan megnézve: a fidesz együttes egészből egyre inkább civakodó egyének halmazává bomlik szét.

Egy biztos. A fidesz bukás megállíthatatlan. Az új arcok: Gulyás, Kovács Máté, Rogán, Lázár, jórészt vállalhatatlanok. Az öregek meg örülnek hogy már nincsenek a hatalom közelében. (Amikor még voltak Orbánnak karmai, egy rossz megjegyzés elég volt hogy valaki egy életre leírja magát.)

Amikor a jég végre beszakad a ránehezedő súly alatt, az utolsó törésvonal végzetszerűnek tűnik. Pedig nem az. kicsit más körülmények között az utolsó előtti törésvonaltól omlott volna össze az egész. Megint kicsit más körülmények között még megjelent volna pár törésvonal, mielőtt mindennek vége.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetstrategia.blog.hu/api/trackback/id/tr857484750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása