Alkotó szellem: nemzeti kötelesség!

Magyar Nemzeti Feltámadás

Magyar Nemzeti Feltámadás

Mi a baj a CSOKkal?

2016. január 17. - Nemzetstratégia

 A CSOK a fidesz új családtámogatási kedvezménye. 10 + 10 millió forint támogatás + kölcsön 3 gyerek esetén.

 

A Fidesz javaslata egyértelműen az egyenes ráhatás, a direkt befolyásolás következménye. Szülsz ennyi gyereket, kapsz ennyi pénzt, örökbe vagy hitelbe. Egyszerű, mint a faék, ugye? Talán mégsem.

A probléma ott van marketingszempontból, hogy túl egyenes a megfelelés. Senki sem szereti, ha ilyen egyértelműen az arcába tolják a dolgot, egyébként a lehető legnagyobb semmiből fölbukkanva -merthogy erről szó sem volt még 2 hónappal ezelőtt. Egyeztetés sem volt, az illető minisztériumok nem tudtak erről semmit. Egy vagy két ember, fogalmunk sincs ki az, kitalált valamit. Hatástanulmány sem készült, egy sem.

Az egyenlet úgy néz ki, hogy szülsz gyereket, kapsz pénzt. Szülsz gyereket, építhetsz házat. A gyerek egy csereszköz lett, barter. Mindenki azt nézi: megéri tízmilliós lakástámogatásért + tízmilliós kedvezményes hitelért 3 gyereket szülni? Mennyi egy gyerek piacosítható értéke?

 

Befolyásolás terén csakis az indirekt, vagyis közvetett befolyásolás működik. Példával megvilágítva:

Amennyiben a fehér magyaroknál a gyerekszámot szeretnénk emelni, akkor célszerű:

-a gyermekvállaló korban lévők FIZETÉSÉT MEGEMELNI

-őket panelokból/társasházakból/bérházakból CSALÁDI HÁZAKBA terelni

- a házasságban élő nőknek nagyobb összeget adni, legyen ez hatmillió forint, amihez havi bontásban, egy éven keresztül jutnak hozzá, ha vállalják hogy 5 évre kiszállnak a munkaerőpiacról.

-frissházasoknak otthonteremtési hitelt adni, kb másfélmillió forint értékben, ahol a hitel 25%-át elengedik minden gyerek születése után.

-kiszámítható munkakörnyezet, munkavállalói jogok erősítése, hogy a munkavállaló ne kapcarongy legyen a munkahelyén.

-ingyenes iskola, amely valóban ingyenes, nem mondjuk 50 ezerbe kerül a gyerek beiskoláztatása szeptemberben.

-működő egészségügy.

A fönti megoldások egyike sem kapcsolódik kifejezetten a gyerekvállaláshoz, kivéve az otthonteremtési hitel, de ott sem jutalom, hanem kedvezmény.

Az embereknek készpénz kell. A 10 milliós támogatás édeskevés, a másik 10 millió pedig HITEL, amely ugyan kedvezményes hitel, de össze sem hasonlítható azzal, amit én vázoltam..

Ez alapján megállapítható, hogy a CSOKnak a gyerekszülésre elhanyagolható hatása lesz. Az ingatlanpiacot mesterségesen felpörgetheti, míg az építési vállalkozók az így-úgy összetákolt házak révén jó nagy hasznot húznak majd (az építési kívánalmakat minőség tekintetében szinte teljesen eltörölték). Úgy néz ki mintha a lakásépítés fellendülne, ami a valóságban sokkal több vacak házat jelent csupán.

Íme az eredmény, amikor valaki egyeztetés nélkül kiötöl valami világmegfejtő zseniálisságot.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetstrategia.blog.hu/api/trackback/id/tr348279844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása