Alkotó szellem: nemzeti kötelesség!

Magyar Nemzeti Feltámadás

Magyar Nemzeti Feltámadás

Tény-Tan

2013. február 15. - Nemzetstratégia

Miben különbözik a "nemzetstratégia" az "utópiától"?

Tartalmában ugyanaz a kettő;módszertanban viszont az különbözteti őket egymástól, hogy míg az "utópia" görcsösen ragaszkodik az elképzelt (->illuzórikus) tökéletesség állapotához, addig a "nemzetstratégia" tisztában van vele, hogy ezt a tökéletességet elérni lehetetlen ugyan, de törekedni kell rá.

Mi a magyarság előtt álló legfontosabb feladat?

-A minél virágzóbb népszaporulat biztosítása - hosszú távon 50 millió magyar a Kárpát-medencében.

-A páratlan magyar genetikai örökség megőrzése, fejlesztése - Nemzeti Génbank, Nemzeti Tehetséggondozó központ

-genetic engineering, az öröklödő betegségek (pl: vérzékenység, Huntington-kór, stb) kiszűrése.

Mindezt miből?

Fokozatosan, az éppen legsürgetőbb, legidőszerűbb problémát megcélozva, a nemzet stratégiai erőforrásait átcsoportosítani, egyidejűleg a fogyasztói attitűdöket a megfelelő irányba módosítani; a konszumerizmus túlhajtásait levágni. A pénzügyi keret előteremtése igazából technikai kérdés: amennyiben megoldható hogy az újonnan kibocsátott pénznek a munka legyen a fedezete, annyiban az esetleges inflációs hatásokat is el lehet kerülni.

És mindez lehetséges?

Majd a jövő eldönti. Egy biztos: ha nem tűzünk ki semmi célt, akkor semmit sem fogunk elérni.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetstrategia.blog.hu/api/trackback/id/tr745081246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szoja122 2013.02.24. 08:14:13

Miért használod a nemzeti szót???

A magyar talán nem elég nemzeti?

Sőt csak az az igazi nemzeti!

Ennek a szónak a túlhangsúlyozottsága, ami napjainkban a nemzetinek nevezett (nem konzervatív és csak beszédjében nemzeti) oldalnak a divatja.

Nem értik meg, hogy más nemzetek is vannak rajtunk kívül. Így ha nemzeti szót nyakra-főre alkalmazzuk a magyar helyet, más nemzeteket is érthetünk alatta.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.02.24. 16:18:27

@szoja122:
azért használom a "nemzeti" szót, mivel a nemzeti egy minőségi ugrás a "népi"-hez képest. nép = az adott ország összes lakosa. Feléjük is igyekszem megértéssel fordulni, de az én értékszemléletem vertikális, nem pedig horizontális.

"nemzeti", ahogy én használom: a magyarságot mint értéket mindennél előbbre tartó. A nemzeti (ha úgy tetszik, inkább) minőséget jelent, a "népi" pedig (inkább) mennyiséget. A mai használatban nincs éles határvonal, az én szemléletemben viszont az cél, hogy legyen. Minél finomabban tudunk differenciálni, annál aprólékosabb dolgokat tudunk ugyanis leírni.

Egybként: Hallottál már a Magyar Nemzeti Bankról?

Elvonatkoztatva jelenlegi állapotától (amelyben se nem magyar, se nemzeti), a neve pontosan azt akarná jelenteni, amiről beszéltem.

Természetesen köze volt ennek ahhoz a hazafias fölbuzduláshoz is, hogy '48-ban, annyi évszázad után, végre saját, nemzeti pénzt bocsáthattunk ki;
ennek az értékét nem lehet eléggé kihangsúlyozni.

szoja122 2013.02.25. 05:41:46

Tévedsz, csak magamat tudom megismételni a nemzeti jelző kevesebbet jelent mint a magyar. A magyar jobban kifejezi az országunk lakosságát mint mennyiségileg, mint minőségileg (ha tetszik horizontálisan -most- és vertikálisan -történelmileg-), mert Magyarország csak egy van (és történelme is csak egy) mint ahogy magyar nép is, nemzet pedig sok.

A te célodat is sokkal jobban kifejezné a magyar jelző mint a nemzeti... (egyértelműsíti).

A Magyar Nemzeti Bankról: a jegybank megfelelőbben utal feladatára. Semmi szükség minden után odabiggyeszteni ezt a jelzőt. A magyar jelző itt helyre teszi a nemzetit: értsd egyértelműsíti.

Ilyen alapon ahogy a jobb oldal használja gyakorlatilag lejáratva, kigúnyolva a nemzeti jelzőt, mindenre rámondja sok olyanra is aminek semmi köze a magyarsághoz. Ne haragudj, ez szerintem nemzeti hülyeség. Például élelmiszerekre, ráteszik a nemzeti színt, amelyek gyakorlatilag nem is itt készültek, legfeljebb valamilyen kisebb-nagyobb közünk van hozzá.

De hát vélemények különböznek, nem hiszem hogy meggyőztelek, nem is volt szándékomban, csak az ellentmondásokra próbáltam a figyelmet felhívni.

Apropó, azért tudod, hogy legtöbben akik használják a nemzeti jelzőt, nem a Te értelmezésedben használják?

Én elsősorban feléjük szóltam.

szoja122 2013.02.25. 05:47:47

Még egy lényeges dologról elfelejtkeztem. A nemzeti szót a nemzeti szocialisták nagyon lejáratták...

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.02.25. 12:46:08

"éldául élelmiszerekre, ráteszik a nemzeti színt, amelyek gyakorlatilag nem is itt készültek, legfeljebb valamilyen kisebb-nagyobb közünk van hozzá."

ennek kétlem hogy a magyarsághoz, sokkal inkább a haszonszerzéshez van köze. Nem hiszem hogy magyar nemzeti érzelműek ragasztgatják minden külföldi selejtre a trikolórt, sokkal inkább furfangos (külföldi) kereskedők, akik így akarnak a hulladék-áruiktól megszabadulni.

"A Magyar Nemzeti Bankról: a jegybank megfelelőbben utal feladatára. Semmi szükség minden után odabiggyeszteni ezt a jelzőt. A magyar jelző itt helyre teszi a nemzetit: értsd egyértelműsíti."

Figyelj, ezt a problémádat az MNB-vel beszéld meg.

Mindenesetre jelzem: ha a Magyar Nemzeti Banknak joga van használni a magyar és nemzeti jelzőt (esetünkben teljesen mindegy hogy egyértelműsítő vagy bármi egyéb okból) úgy nekem is jogom van használni. Csak, mert.

Egyébként szerintem így is eléggé egyértelmű, miről szól, amit csinálok.

"A nemzeti szót a nemzeti szocialisták nagyon lejáratták... "

Akkor ennyi erővel szocialista se legyen senki, mert a 100 millió áldozat azt is eléggé lejáratta.
egy példa: Szovjetúnió =szovjet SZOCIALISTA köztársaságok szövetsége. 20 millió halott.lejáratta a szocializmust.

ha jobban megnézzük: már a köztársaságot sem szabad használni... stb stb

Mindezt azért is írtam le ilyen részletesen, hogy mások számra is egyértelmű legyen, ha hasonló "érvekkel" jönnének.
süti beállítások módosítása