Alkotó szellem: nemzeti kötelesség!

Magyar Nemzeti Feltámadás

Magyar Nemzeti Feltámadás

A jellemről

2014. április 18. - Nemzetstratégia

Nagypéntek van, a szembenézés ideje. Mivel Jézus a bűneinkért halt meg a keresztfán, illő hogy a magyar nemzet pár bűnéről megemlékezzünk.

Itt valójában arról van szó, amiről már Széchenyi is írt.

"Nemzeti bűneinket, e századokon át buján burjánzókat, négy bokoraljban mutatja be Széchenyi. Az elsőhöz a hiúság és rokonai: önhittség, önáltatás, öncsalás tartoznak, a másodikba lelkesedés és szalmatűz, harmadikba közrestség, negyedikbe végül irigység és szülöttei, pártviszály és uralomvágy."

Szekfű Gyula: Három nemzedék (35. old)

 E bűnök konkrét megjelenési formáiról sokat lehetne írni, de valószínűleg minden olvasó tisztában van vele amúgyis, elégszer tapasztalja életében. Így hát inkább az általános jelenségre, okaira és megoldására összpontosítanék.

Magyarországon nincs erkölcsi rend, sem erkölcsi rendszer. Különböző morális értékszilánkok vannak, amikről homályosan érzi mindenki hogy rosszak, de nem erkölcsi, hanem biológiai alapon. Pl. fényes nappal nyílt utcán szívenszúrni valakit mindenki számára nyilvánvalóan bűnös cselekedet. Hasonlóan ilyen pl. a vérfertőzés vagy gyerekgyilkosság. Ezen meg még pár dolgon kívül csak a törvény ereje van,("az a rossz, amit a törvény annak talál") amit mindenki úgy játszik ki, ahogy csak tud.

Magyarországon nincsenek pozitív értelemben megfogalmazott, közéletileg támogatott erkölcsi értékek. Nincs semmi olyan erkölcsi érték, amiről el lehetne mondani, hogy ránk, magyarokra jellemző lenne, sem olyan, amitől a közbeszédben pozitív értékként lenne megjelölve.

Pár jellemző példa, hogy például a porosz társadalomban mely értékek voltak napi szinten képviselve:

Aufrichtigkeit (őszinteség), Ehrlichkeit (becsületesség), Sauberkeit (tisztaság), Sparsamkeit (takarékosság), Nüchternheit (józanság) Tapferkeit ohne Wehleidigkeit (vitézség kényeskedés nélkül - "Lerne leiden ohne zu klagen!"), Zielstrebigkeit (céltudatosság), Wahrhaftigkeit (szavahihetőség), Disziplin (fegyelem), Gottesfurcht bei religiöser Toleranz (Istenfélelem és vallási tolerancia), Unbestechlichkeit (megvesztegethetetlenség), Fleiß (szorgalom), Treue (Hűség), Gehorsam (engedelmesség), Pünktlichkeit (pontosság), Zuverlässigkeit (megbízhatóság), Zurückhaltung  (visszafogottság - "Mehr sein als scheinen!") Selbstverleugnung (önmegtagadás), Härte (keménység)

Ezek közül melyik van jelen Magyarországon? Melyikre van hangsúly fektetve az oktatási rendszerben? Melyik van nemzeti büszkeségünkként elterjesztve itthon és a világban? Egyik sem.  A hagyományos magyar értékként értelmezett fogalmak:, okosság, kreativitás stb,. biológiai tényezők eredményei, nem kell megdolgozni értük. emlékeztető: az erény nem jön magától, lényege hogy plusz erőfeszítést kell tenni érte.

Szándékosan hoztam a porosz példát, hogy kontrasztot képezzek. Lehet róla vitatkozni hogy mennyire érdemes az erkölcsöt ennyire direkten képviselni, de az kétségtelen, hogy erkölcsi oktatás ill. az erkölcs képviselete szintjén nagyjából a barlangi ősember szintjén vagyunk. A valóságsók hősei és pornócelebek ill. egyéb "sztárok" a követendő példák.

Csakis erős kormányzattal és erkölcsi neveléssel lehet ezt jó irányba vinni. Ennek hiányában csak az acsarkodás-irigykedés-kanálvízben megfojtás marad, azzal pedig nem lehet országot építeni.

Az erős vezetés pedig csakis katonai hatalomra lapulhat, ennek hiányában komolytalan és tehetetlen, nevetség tárgya lesz.

A katonaságot új élettel megtölteni, a Vitézi Rendet visszahozni, zárt közösségeket kialakítani, ahol a család és a gyereknevelés körül forogna az élet.

Egyszerűen lejárt az idő, a ratkó-unokák (1972-75 körül születettek) kiléptek a szülőképes korból. Ennyi kész, lehetőség elveszett. Lehet hogy pár századdal megdobták a statisztikát, amiből aztán intergalaktikus sikertörténetet fabrikált a kormányszócső média, de ez valójában a nemzethalál előszobája. Itt már csak igazi radikális megoldások segítenek, újra katonaállamnak kell lennünk (ahol a katonaság és katonai erények vannak középpontban, ahol minden magyar egyben hazájának katonája is), vissza kell találni gyökereinkhez.

A magyarság a sztyeppén úgy maradt életben hogy minden férfi oldalán ott volt kard és íj, de gyakran még a nőkén is. Most is erre van szükség, harcos közösségeket kell szervezni, akik képesek megvédeni önmagukat és minket is.

Ez a nemzeti erkölcseinket is megjavítaná. A magyar egy vezérre vágyik, aki alatt mindenki tudja, mi a szabály. Most olyanok vagyunk nemzetileg mint a semittevő katona, aki unalmában gazember lett.

A demokráciát el kell felejteni. A mai magyar problémák demokratikus úton megoldhatatlanok. Aki mást mond, vagy súlyos tévedésben él, vagy hazudik. A mai liberális tömegdemokráciában számos mindenkit érintő problémának egyszerűen nincs megoldóképlete. Államadósság, demográfiai válság, a tömegmédia és a fogyasztói életmód korlátlan uralma. Nagyon jellemző, hogy a fidesz által felállított és 9 évre odatett NMHH tagjai sem tesznek semmit a fogyasztói konzumidiotizmus és lélekromboló kereskedelmi média visszaszorítására, pedig csak annyit kéne tenniük, hogy például fizetőssé teszik, mint ahogy Európa bármely más országban így van. Egyedül Magyarországon szennyezik a nép tudatát és lelkét ingyen és bérmentve.

Egyszerűen nincs időnk várni 40 évet, amíg kilogikázzuk a dolgokat. A népnek erőskezű vezetés kell, amely megtisztítja az országot a szeméttől, valós és jelképes értelemben egyaránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetstrategia.blog.hu/api/trackback/id/tr986050256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sztd 2014.04.20. 17:39:09

Sok hiba és tévedés van a posztban, ezért csak a legsúlyosabb hibára térek ki, és arra, ami jó benne.

Kezdjük a jóval:
"zárt közösségeket kialakítani, ahol a család és a gyereknevelés körül forogna az élet."
Persze inkább nyitott, és befogadó közösségek kellenek, de egyfajta értékrendi zártság nyilván elengedhetetlen. A lényeg, hogy legyenek olyan közösségek, amelyek az élettel és a gyarapodással és a magyarságuk teljes tudatában(!) töltik a napjaikat boldogan. Ha kellően masszív a gyarapodás (és megmarad a magyarságtudat), és egyre több az ilyen közösség, akkor lehet sikerrel járni. Az sem baj, ha ezek a közösségek készek és képesek megvédeni magukat szükség esetén.

Egy ilyen közösségnél a legfontosabb, hogy a külvilág hagyja létezni élni és gyarapodni. Ez viszont azt jelenti, hogy a külső romboló erők nem lehetnek erősebbek a belső összetartó erőknél. Egy katonai (vagy bármilyen más) diktatúra által teremtett környezet nem ilyen!

A legnagyobb hiba:
"A demokráciát el kell felejteni. A mai magyar problémák demokratikus úton megoldhatatlanok. Aki mást mond, az HAZUDIK."
A legnagyobb hiba természetesen az utolsó mondat. Az írás ugyanis nem feltételezi, hogy valaki másképp is gondolhatja, így ebben az esetben nem hazudik, hanem téved. A megfogalmazás pedig fölöslegesen ellenséges, ennél fogva közösségromboló is. Márpedig a közösségek kellenek, ezt a poszt is elismeri.
Az egyéni szabadságot biztosító demokrácia nem azért kell, mert a jelenlegi többség olyan okos lenne, hanem azért, mert a diktatúra is (sőt! - egy katonai diktatúra is) a jelenlegi társadalom irányvonalát követné, csak az említett közösségeket nem hagyná élni és gyarapodni. Ha a közösségek létszámban és számban gyarapodnak, akkor előbb kerülnek társadalmi (és szavazati) többségbe, és egy demokrácia előbb fordul az ő értékeik felé, mint egy korábbi értékek mentén kialakított diktatúra.

A többi tévedésre esetleges kérdések esetén kitérek.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.04.22. 02:21:14

@sztd: az értékrendi zártság és a fizikai/földrajzi (el)zártság szorosan összefüggő fogalmak. Nem tudsz olyat mondani ahol a nagyvárosi élet forgatagában nevelnek 6-7-8 gyereket, mert ilyen nincs is.

"ha kellően masszív a gyarapodás (és megmarad a magyarságtudat), és egyre több az ilyen közösség, akkor lehet sikerrel járni."

Pontosan az előfeltétel, a kellő gyerekszám hiányzik. Ha nincs kellő (magyar, fehér) gyerek, akkor hiába adsz nekik ilyen-olyan nevelést. szinergiákban kell gondolkodni, és ezt a katonai telepek és (fél)katonai életet élő családok jelentik.

"Az egyéni szabadságot biztosító demokrácia nem azért kell, mert a jelenlegi többség olyan okos lenne, hanem azért, mert a diktatúra is (sőt! - egy katonai diktatúra is) a jelenlegi társadalom irányvonalát követné"

Én másképp látom. Kétlem hogy a diktatúra a "jelenlegi társadalmi irányvonalat követné".

Igazad van hogy az utolsó mondat szükségtelenül provokatív, e megfogalmazásban.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.04.22. 02:31:19

@sztd: Úgyis kijavítasz ha tévedek, de a hozzászólásodból azt érzem hogy nem vagy az erős államhatalom híve.

A magyar ki- és beszámítható államra vágyik, aki a kis dolgokban szabadságot enged neki. milyen autót, házat vegyen, építsen stb. Ezen felül az embereket semmi sem érdekli, felőlük akár a szíriuszi űrlények is irányíthatnák Magyarországot.

sztd 2014.04.23. 21:05:55

@Nemzetstratégia:
"Nem tudsz olyat mondani ahol a nagyvárosi élet forgatagában nevelnek 6-7-8 gyereket, mert ilyen nincs is."

Az a helyzet, hogy tudok (nyilván felhatalmazást nem kaptam), és többet is tudok. (Pontosabban tudtam, amíg a legidősebbek el nem kezdtek házasodni, mert most folyamatosan csökken a nevelt gyerekek száma, de gondolom ettől az apróságtól eltekinthetünk.)
Ismerek ilyen budapesti és bécsi családot is 7-8 nevelt gyerekkel, de ha kiterjesztjük az agglomerációra, akkor érdi, budaörsi, törökbálinti és gyáli példa is került elém (a bécsi az magyar-osztrák, de a többi magyar nemzetiségű családot jelent, dolgozó szülőkkel).

Abban igazad van, hogy a városi környezet a történelem folyamán (legalábbis Európában) sosem kedvezett a népszaporulatnak, de ez nem azt jelenti, hogy ezeket az akadályokat ne lehetne kiküszöbölni.

"A magyar ki- és beszámítható államra vágyik, aki a kis dolgokban szabadságot enged neki. milyen autót, házat vegyen, építsen stb."
Éppen ezt gondolom problémának. Egyrészt egy katonai (vagy félkatonai) diktatúra éppen az ilyesmit korlátozza.
Másrészt a magyar nem csak az államot szeretné kiszámíthatónak tudni, hanem az életét is, pedig az nem lehet kiszámítható. A többség legkevésbé sem vállalkozó szellemű, ellenben irigy, és kockázatkerülő. Márpedig a gyerekvállalás kockázatvállalást is jelent, az élet pedig jellegénél fogva kiszámíthatatlan.
Azt gondolom, hogy ez kicsi következetes értékrendű közösségekből kiindulhat egy fejlődés (akkor is, ha ebbe be lehet csatlakozni), de a katonai diktatúra max. azt írná elő, hogy ki nem szidható (jelenleg tolarenciának hívják). Ráadásul a kicsi közösség rögtön szembetalálná magát a diktatúrával azért, mert nagyrészt elszigeteli magát a társadalomtól.

Az erős államhatalommal szemben kifejezetten ambivalens a viszonyom. Korábban állampárti voltam, de most azt látom, hogy az állam Magyarországon hajlamosabb a korrupcióra mint a hatékonyságra, ráadásul a társadalmi többség úgy rohan a vesztébe, hogy személyes sértésnek veszi, ha szólnak neki érte. Az említett kicsi közösségek számára az jelenthetné a legnagyobb biztonságot, ha az állam csak rendőri/katonai védelmet adna, de minél nagyobb mértékű erőforrást hagyna meg az említett közösségnél. Ennek a másik oldala, hogy valahogy a közösségnek össze kell szednie az erőforrást, ami mostanában nagy fokú - és általában speciális - tudást igényel.
Az érzésem az, hogy mindenki diktatúrát akar, ha ő maga (vagy a kedveltje) a diktátor, ezért jobb a demokrácia egy életképes kisebbségnek (az életképtelen többséget viszont a diktatúra sem teszi életképessé).

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.04.25. 17:40:18

@sztd: Nagyon örülök és meg is vagyok lepve hogy tudsz ilyen családot mondani, de abban egyetérthetünk, te is írtad, a nagy többség nem ilyen. És ugye tudjuk hogy a gyerekszám Magyarországon 1,31 családonként. E tendenciát nem fogják a magányos hősök megváltoztatni.

A tömegméretekben való építkezéshez az egész nemzetet össze kell tudni fogni. Abban egyetérthetünk, hogy a mostani kormányok, az elmúlt 20 év kormányaihoz hasonlóan, a szakértelem látszatával sem nagyon rendelkeznek ezügyben, egyszerűbben mondva: csak úgy tudnak kormányozni hogy az államadósságot növelik és a népet sarcolják. Abban is esetleg egyetérthetünk, hogy egy új feudális-hűbéri rendszer kezd kialakulni a csókosokkal, haverokkal, üzletfelekkel és csatlósokkal. Az állam egy nagy pénzelosztó hely kezd lenni, a haverok kitömésére.

De ettől még egy állam működhet jól, akár demokratikus, akár diktatórikus keretek között is. Igazából ez technikai kérdés, hogy a hivatali ügyintézés gyors és pontos legyen, a korrupció kiszűrésére megfelelő szervek legyenek stb. Az állam egy szerkezet, amit lehet jóra is meg rosszra is használni.

"Azt gondolom, hogy ez kicsi következetes értékrendű közösségekből kiindulhat egy fejlődés (akkor is, ha ebbe be lehet csatlakozni)"

Egyszerűen nincs idő az amerikai farmer vagy kisközösségekben élő redneck-hillbilly (már amennyiben az ilyen életforma működőképes, a gyerekszámaikról nincs adatom) életformát elkezdeni meghonosítani próbálni, hogy aztán majd 50 év múlva majd lesz belőle valami.

Az ember természeténél fogva köckázatkerülő, kivéve a nagy kalandorokat meg hősöket, akiket halivúdi giccsekben mutogatnak. De ha úgy vesszük, akkor a magyar társadalom legkockáztatóbb rétege már elhagyta Magyarországot, ők a félmillió külföldön dolgozó, akit Matolcsy említett.

Minél kockáztatóbb valaki, annál könnyebben veszi a sátorfát. Szóval nem mondhatjuk azt hogy minél merészebb valaki annál jobb, mint minden a természetben, ennek is megvan az ára. Egyelőre magyar társadalom hagyományos zártsága még sikerrel akadályozza hogy széthulljon az egész. Ez nem lebecsülendő tényező, én én nem siklanék el felette, valami idealisztikus célkitűzés érdekében ("legyen mindenki önellátó, kockáztató és merész", vagyis igazi modellkapitalista), ami egyébként vagy működne, vagy nem.

"Ráadásul a kicsi közösség rögtön szembetalálná magát a diktatúrával azért, mert nagyrészt elszigeteli magát a társadalomtól."

Akkor nem, ha pont a diktatúra serkentené és tartaná fönn létesítményeket. Katonaállam. A lakosságot viszonylag könnyen lehet militarizálni, szükség esetén.

"Az érzésem az, hogy mindenki diktatúrát akar, ha ő maga (vagy a kedveltje) a diktátor, ezért jobb a demokrácia egy életképes kisebbségnek (az életképtelen többséget viszont a diktatúra sem teszi életképessé)."

Szerintem érdekes kérdés hogy mitől életképes vagy életképtelen egy közösség. Ha egy "életképtelennel" kényszermunkában fölépíttetsz egy házat majd ezt odaadod neki kedvezményes áron, kamatmentes törlesztőkkel, mondjuk úgy hogy gyerekszületésenként elengeded a hitel 25%-át, vagyis négy gyereket szül az asszony és már tiszta is a helyzetük anyagilag, akkor most rosszat tettél vele vagy jót? Magától biztos nem építette volna föl a házat, magától valószínűleg nem találna munkát vagy olyat amely normálisan fizet, magától nem vállalna (ennyi) gyereket, stb. Magától csak egy vesztes/nemnyertes egyén lenne. Családi fészek kell és biztos munka valamint jó fizetés, a többi jön magától.

"az állam Magyarországon hajlamosabb a korrupcióra mint a hatékonyságra"

Finoman fogalmaztál, valóban a helyzet ilyen. De ez nem "isteni elrendelés" és nem is kell hogy mindig ilyen legyen.

"Az érzésem az, hogy mindenki diktatúrát akar."

Hát remélem, hogy helyesen veszed észre és valóban ilyen a helyzet. Szerintem ez csak egy vágy és korántsem biztos hogy valóban valóságot eredményezne.

Abban is igazad van hogyha itt diktatúra lenne akkor valószínűleg jellegzetesen magyar diktatúra lenne, korrupció, hatékonytalanság, mert hát mitől is lenne másmilyen. De ez sem adott, számos példa van a történelemben, hogy egy látnok rendet csinált a zűrzavarban.

A fő probléma, hogy míg a kétpólusú, dualista, egymásramutogatós fidesz-mszp politizálás megy az országban, addig nincs miről beszélni. A fidesz az elavult, korrupt, feudális Horthy-korszakot akarja visszahozni, ahol volt az egységes párt, meg az örök "ellenzék". Ez már a Horthy-korszakban is csak a 3 millió koldus árán tudott működni, most meg még úgy sem fog tudni.

sztd 2014.05.02. 12:28:37

@Nemzetstratégia:
Azok, akiket sokgyerekesnek ismerek, nem magányos hősök. Mindegyike hívő katolikus, és a felsoroltak fele ismeri egymást, de mindegyiküket katolikus közösségen keresztül ismerem.
A 7-8-10 gyerek itt is kiugrónak számít, inkább a 4 tekinthető ebben a közegben átlagosnak (ill. azt nem tudom, hogy hányan gyermektelenek).
Ilyen okokból sokgyerekes reformátusokat is ismerek, de még egyik sem jelent 6-ot.

A gondolatot, hogy nincs idő ilyen életformát meghonosítani értem, de szerintem ez az egyetlen elképzelhető, és szerencsés esetben kivitelezhető megoldás. Tény hogy lassú, de sikeressége esetén 50 év múlva már lenne egy viszonylag nagy közösség több generációra visszamenő ilyen irányú hagyományokkal.
Ennél fontosabb, hogy enélkül szerintem 50 év múlva sem lesz semmi, amibe kapaszkodni lehetne, csak eltelik újabb 50 év, a jelenlegi folyamatok erjedésével.
Azt gondolom, hogy minél később kezdődik bármi hasonló el, annál inkább nő a külvilág ellenérdekű nyomása.

A diktatúrával kapcsolatban viszont felhívnám a figyelmedet két közelmúltbeli, és egy kicsit régebbi esetre. Az egyik a Mozilláé, a másik a Los Angeles Clippersé, a régebbi pedig a FIFA-é. A Mozilla esetében az alapító fejlesztőnek kellett lemondani a cég éléről, mert kiderült, hogy támogattott egy meleg házasság állami elismerése elleni kampányt, a Clippers esetében a tulajdonosnak a rasszista kijelentése miatt kellmeladnia a csapatot, és eltilthatják az NBA meccsek látogatásától, a FIFA pedig a vallási véleménynyilvánítást, pl. a keresztvetést bünteti a pályán.
A magyar példák egyelőre még a gyűlöletbeszéd büntetéséről szólnak, de a briteknél már a keresztény megnyilvánulások megtorlásánál tartanak.
A megtorolt véleményekkel persze nem kell egyet érteni, de maga a megtorlás már előrevetít valamit abból, hogy milyen diktatúra alakulna ki, ha nem lépünk fel minél előbb a véleményszabadság minél teljesebb köre mellett.

Az elvándorlás ellen viszont szerintem nem a kockázatkerülés a megoldás, hanem, a hazaszeretet. Több embert is ismerek, aki tanult, vagy dolgozott kint, de inkább hazajött, és ezt nem a jövedelem miatt tette. Sokan gondolják azt, hogy a jövőjüket anyagilag kint lehet megalapozni. Szerintem a helyes cél az, hogy jöjjön vissza az, aki kimegy, nem az, hogy ki se menjen. Ennek egyébként szerintem a megoldása az, ha már van az illetőnek családja, és baráti köre (úgy általában közössége), vagy éppen nemzettudata, ami ide köti hosszú távon.

Azt is gondolom, hogy most a politikai rendszer ugyan kétpólusú, de a pártszerkezet csak egypólusú, így mostéppen rövid távon kiakulhat egy az MSZP-nél áldásosabb hatást kifejteni képes pólus.
Hosszú távon viszont egy gyarapodni nem képes országban a gyarapodni képes közösségek többségbe kerülhetnek, ha gyarapodási képességük fentmarad. A kérdés az, hogy kik lesznek azok?

(A Horthy kor egyébként tényleg feudális és elavult volt, de jellemzően nem volt korrupt, a mai mértékkel mérve pedig betegesen becsületesnek tekinthető. Ettől még egy mostani diktatúra szerintem is az lenne.)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.05.06. 19:00:24

Ugyanazt érzem mint az előző hozzászólásban. Egyes eseteket ragadsz ki, és rájuk akarsz valamiféle trendet alapozni. A magyar lakosság gyerekszáma családonként évtizedek óta csökken. Az általad említett esetek semmilyen mértékben sem befolyásolják e trendet.

Itt tegyünk egy kis kitérőt. Magam a katolikus vallásban nőttem föl és noha nem látogatom a templomot, úgy gondolom hogy az Isteni kinyilatkoztatáshoz a katolikus vallás tanítása (mármint a hagyományos, II. Vat. Zsinat előtti) áll legközelebb. Amit a vallásos katolikus ismerőseidről mondtál , van értelme. Viszont nem látom, hogy a katolikusok száma növekedne az országban. Az általad említett családok tagjai valószínűleg egy lelki közösség tagjai vagy legalábbis ismerik egymást, egy viszonylag szorosra fűzött csoportról beszélünk. Az ilyen manapság: fehér holló. Azt remélni hogy ezek majd valamitől elterjednek az országba, nem tudom mire alapozod.

Ugyanez áll a hazaszeretetre. A hazaszeretet az országban csak csökken, már elég régóta. Hazaszeretettel nem lehet éhes szájakat betömni. Amúgy sincs olyan hazaszeretet nálunk mint pl. egy franciánál vagy angolnál, olasznál vagy spanyolnál van. Minálunk nem nacionalizmus van hanem provincializmus. Az sincs megfogalmazva és elterjesztve, mit jelent egyáltalán magyarnak lenni. csak a giccs meg az érzelmeskedés meg a "Szép vagy gyönyörű vagy Magyarország" megy, miközben az útszéli árkok, bozótosok és erdei tisztások tele vannak elhajigált hulladékkal.

Erkölcsi-spirituális szempontból: Amíg a fogyasztói szemét ilyen mértékben ömlik és a magyar ember átlag napi öt órát (!!!) nézi a dobozt, addig nincs miről beszélnünk. Az egymillió alkoholista és hárommillió dohányos is nagyon rossz irányba mutat. Ez konkrétan a nemzeti öngyilkosság előszobája.

"Szerintem a helyes cél az, hogy jöjjön vissza az, aki kimegy"

Akik a dualizmus éveiben kivándoroltak Amerikába, azok is szinte mind kivétel nélkül azt tervezték, hogy ha majd meggazdagodnak, hazajönnek. Hányan jöttek haza? 90%-uk idegenben alapított családot és a leszármazottaik túlnyomó rész már magyarul sem tud. Manapság hány % jön haza? Sőt: a kivándoroltak hány%-a szavazott külképviseleten? Kevesebb mint 10 ezer a félmillióból. Roppant beszédesek eme számok annak aki tud a sorok között olvasni.

"milyen diktatúra alakulna ki, ha nem lépünk fel minél előbb a véleményszabadság minél teljesebb köre mellett."

Én nem hiszek a véleményszabadság abszolút voltában. a liberális véleményterror ellen nem úgy kell küzdeni hogy a liberális súlyosan megcinkelt fogalmakat átvesszük.

A liberálisok azt hiszik hogy a helyzet változatlan lesz még legalább 50 évig. Dehogy lesz. A demokráciák ideje lejárt.
nemzetstrategia.blog.hu/2013/02/16/there_is_no_tomorrow_dokumentumfilm_a_peak_oil_-rol (magyar feliratos)

Erős nemzeti kormányzás kell, amivel a szűkös időszakot túl lehet élni.

"Hosszú távon viszont egy gyarapodni nem képes országban a gyarapodni képes közösségek többségbe kerülhetnek"

Akkor nem ha a gyarapodni képtelen ország a gyarapodókat is magával rántja. Mégpedig most pont ugyanez történik: A lakosság anyagi javaktól való megfosztása. Ennyit a liberális paradigmáról.

Nagyon súlyosan téved aki azt hiszi hogy egy összeomló társadalmat liberális vagy libertárius eszközökkel valamiképp meg lehet akadályozni. Mindannyian együtt vagyunk a szarban. Egy nemzeti egyeduralom kell, amely összefogja a nemzetet.A magyarság történelme során sokszor széthúzó és civakodó volt, főleg külső, de belső tényezők miatt is. Itt az ideje hogy a szedett-vedett bandából (modern értelemben vett) nemzetet kovácsoljunk, történelme során először.

Érdekesen vegyül benned a kereszténység a liberalizmussal, de úgy érzem elégé világossá lett, hogy nagyjából jobboldali liberális álláspontot foglalsz el a főbb kérdésekben.

Ezzel szemben én nemzeti-szocialista álláspontot foglalok el. A nemzet, az állam, a kultúra és a faj érdekét tartom szem előtt, és a vallást hasznos szövetségesnek tekintem a harcban, hogy egy nemzetiszocialista állam jöhessen létre.

sztd 2014.05.07. 22:13:16

@Nemzetstratégia:
Vallási vitát nem akarok nyitni, de egy apró megjegyzés: a II. Vatikáni zsinat a pasztorációban hozott újítást, nem a tanítás tartalmában.

Az a helyzet, hogy hívő katolikusból nagyon kevés van. Én a tapasztalataim alapján határozottan azt gondolom, hogy növekszik a számuk, de a nagy tömeg, aki a népszámláláskor katolikusnak mondja magát, az nem is vallásos (végképp nem hívő), így egy jó ideig nem fog látszani az, hogy a hívők mekkora embertömeget jelentenek.
A példájukat azért hoztam, mert szerintem egy működőképes (és nem is egyedülálló) minta. Kis közösség, ami növekszik. Ha kellően kitartó marad a növekedés és érvényesül a közösség megtartó ereje, akkor előbb-utóbb többségbe kerülhet. Azt gondolom, hogy a nemzeti érzelműeknek is ilyen kis növekedésre kész és képes közösségekbe kellene szerveződni. Más utat egyszerűen nem tartok reálisnak (mondjuk ez sem valószínű, de ezt nem találom teljesen reménytelennek).
Másrészt a nagy trend sok kicsi, egymásnak is ellentmondó trendből áll össze. Nekem úgy tűnik, hogy a világi oldalon csökken nagy arányban a gyerekvállalás, ami ezt eléggé ellensúlyozza.

A dualizmus korában a kivándorlók negyede tért később haza. Ebben a közösségben is többnyire hazatértek. A probléma amit felvetsz létezik, csak a tiltás szerintem középtávon sem biztosítja az itthon maradást. Ezért, és nem másért gondolkodom más megoldásban.

Abban tévedsz, hogy liberális lennék. A világnézetemet inkább nemzeti-kereszténynek, néha konzervatívnak gondolom (a nemzeti és a kereszény gondolatot eddig mindig sikerült összehangolnom, a konzervatív attitüddel többször kerültem már szembe). Én is a nemzet érdekét tartom szem előtt, de nem hiszem, hogy egy keresztény világnézettel összeegyeztethetetlen irány nemzetépítő lehetne. Minden mást azonban a hasznosság felől vizsgálok, legyen az állam, kultúra, kapcsolatok, stb.

Én sem gondolom a véleményeket egyenlő értékűnek, de arra jutottam, hogy a szabadság biztosítása nélkül valószínűbbnek tűnik, hogy a "gyarapodni képtelen ország a gyarapodni kívánókat magával ragadja". A diktatúrák túl hamar veszítik el eredeti küldetésüket, és túl hamar jutnak el az öncélúsághoz. Ezen a ponton a társadalomnak engednek, és a gyarapodni képtelen társadalom értékrendje győz a diktatúrában is. (Hozhatnék olyan érveket is, hogy több szem többet lát, stb. de ez is elég szerintem.)
Az állammal szembeni szeptikusságom új fejlemény. Egyszerűen úgy látom, hogy a hatalomkoncentráció és az irányításmánia energiaigényes, nem hatékony, cserébe komolyak a kockázatai, különösen a korrupciót tekintve.
A történelmi értelemben vett nemzetiszocializmust is pusztítónak gondolom a nemzetre. Azt nem tudom, hogy azzal szimpatizálsz-e, vagy a nemzeti gondolatot vegyíted a közösségi szolidaritással, ami nagyon mást jelent.

Lehet, hogy jobb lenne egy nemzeti egyeduralom, ami összefogja a nemzetet, de azt gondolom, hogy ha egyeduralom lesz, akkor az sokkal inkább lesz (a deviancia elfogadására kényszerítő értelemben vett) liberális, mint nemzeti.
Ezen kívül az egyeduralom további hibája szokott lenni a kontroll hiánya, amit a kísértések miatt tartok közép távon is károsnak.

Az olajcsúcs gondolatával én is találkoztam itt: ffek.hu
Az összeomló társadalomra egyébként ez a honlap is kisközösségeket javasol, és amennyire megértettem, a film is utalt valami hasonlóra. A film simán elfelejtette, hogy az energia nagy részét nem az ipar, hanem a háztartások használják fel, és a közlekedés is egy hatalmas adagot.

Abban igazad van, hogy energetikai összeomlás esetén a liberális demokráciák nyomokban is eltűnnek, de akkor szerintem az állam is nagyrészt szertefoszlik, leépül.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.05.08. 13:15:49

Azt szeretném kérdezni hogy hány katolikus vagy másmilyen (ahol sok gyereket vállalnak) keresztény közösség van az országban, amely ellensúlyozhatja a túlnyomó többség gyerekvállalási hiányát? Élek a gyanúval hogy max. pártucat és akkor optimista voltam.

Az önmagukat irányító közösségekről itt egy kis eszmefuttatásom.
jobbegyenes.blog.hu/2013/05/17/mikor_csatoljak_el_a_matrat

8 komment van összesen, könnyen megtalálod.

önszerveződő katonai alapú községek. Ezt fejlesztettem tovább a mostani cikkemben, az állami támogatást is belevettem.

"Ha kellően kitartó marad a növekedés és érvényesül a közösség megtartó ereje, akkor előbb-utóbb többségbe kerülhet."

Eléggé ingatag lábakon látszik állani eme föltevés. Hinni persze mindenben lehet és nem is tartalak vissza, csak mondom hogy engem e téren a tudományos bizonyítékok, működő példák tudnak meggyőzni, amelyek _elégséges_számban_ vannak ahhoz, hogy komoly eséllyel lehessen a népességfogyást megállítani.

"A dualizmus korában a kivándorlók negyede tért később haza."

Elfogadva hogy így volt, ez még mindig kevés.

"Abban tévedsz, hogy liberális lennék. A világnézetemet inkább nemzeti-kereszténynek, néha konzervatívnak gondolom (a nemzeti és a keresztény gondolatot eddig mindig sikerült összehangolnom, a konzervatív attitüddel többször kerültem már szembe). "

Én is innen indultam, a tökéletességre törekvés (perfekcionizmus) vezetett kissé más ösvényekre.

"A diktatúrák túl hamar veszítik el eredeti küldetésüket, és túl hamar jutnak el az öncélúsághoz"

Inkább kiegészítve mint vitatkozva ezzel: számos diktatúrát tudunk mondani, ahol az "öncélúság" nem okozott összeomlást, sőt hasznosnak bizonyult adott tekintetben: Tajvan, Dél-Korea, Európában Spanyolo (Franco), Potugális (Salazar) de ilyen volt félig-meddig Frnciao is de Gaulle alatt. érdekesség és közös pont hogy mindhárom állom erős katolikus hagyományú.

"Az állammal szembeni szeptikusságom új fejlemény. Egyszerűen úgy látom, hogy a hatalomkoncentráció és az irányításmánia energiaigényes, nem hatékony, cserébe komolyak a kockázatai, különösen a korrupciót tekintve."

A korrupciót központilag is föl lehet számolni, lásd az orosz példát, ahol Putyin fölszámolta az oligarchák hatalmát. Egy keleti, vagy Mo esetében elkeletiesedett környezetbe ez működő megoldás.

"Azt nem tudom, hogy azzal szimpatizálsz-e, vagy a nemzeti gondolatot vegyíted a közösségi szolidaritással, ami nagyon mást jelent."

Szerinted mennyiben jelent mást?

"Abban igazad van, hogy energetikai összeomlás esetén a liberális demokráciák nyomokban is eltűnnek, de akkor szerintem az állam is nagyrészt szertefoszlik, leépül. "

a legvalószínűbb forgatókönyv hogy egyfajta kiskirályságok leszek ahol az urak hatalmas erőforrások (pl. ócskavastelep, ami a fémkinyerés szempontjából az egyik legolcsóbb forrás) fölött fognak rendelkezni.

Az én megoldásom hogy az állam minden erejével a kisközössségek ÉRDEKEIT KÉPVISELJE, akit tudnak gyereket nevelni a hazának.

sztd 2014.05.14. 14:26:42

@Nemzetstratégia:
Rövid észrevételek:
- ha nem nyomod meg a "Válasz erre" gombot, akkor nem fogom látni a választ, csak, ha rendszeresen látogatom az oldalt.
- a hivatkozott hozzászólásra is itt reagálok
- a Putyini rendszer lehet, hogy kevésbé korrupt, mint a Jelcini volt, de lényegesen korruptabb, mint akár a magyar, akár az európai. Az autópályákat még a magyarnál is sokkal drágábban építik. Ráadásul a rendszer egyáltalán nem fejlődik. Míg az olajban gazdag arab területeken (pl. Dubai) mindenféle idegenforgalmi és technológiai fejlesztések történnek, addig az oroszoknál sem fejlesztés nincs, de a mostani konfliktusok kapcsán újabb pénzügyi és gazdasági nehézségekre van kilátás.
- Az említett távol-keleti rendszerek szerintem is jó példát jelentenek, de egyszerűen túl keveset tudok róluk, hogy átültethetőnek tudjam.
- Nem értek egyet azzal, hogy a katonaságnak és a vitézi eszményeknek komoly élő hagyományai lennének. Ha így lenne, akkor a védelmi kiadások nem lennének ennyire a vicc kategóriájan, nem szállítási feladatokra jelentkeznénk be lépten-nyomon, vagy az Afganisztáni harcokról sokkal többet tudnánk.

A legnagyobb különbség szerintem az, hogy a hirtelen nagy léptékű forradalmi változásokat nehezen megvalósíthatónak, és annál is ingatagabbnak gondolom, vagyis végső soron nem tartom hatékonynak, és kivitelezhetőnek. Elvben nem lehetetlen, de az utolsó ilyen szervetlen lépés a kommunizmus volt, amihez szovjet megszállás kellett, és még így is jött 1956. Az a rendszer sem lenne jelen ennyire szervesen a magyar társadalomban, ha a szovjet rendszer hamarabb omlik össze mondjuk 15 évvel.
Szerintem igazán stabil változásokat szerves fejlődéssel lehet előidézni, szerencsés körülmények között. (A körülmények szerintem szerencsések jelenleg.) Ez azt eredményezi, hogy a közösségeket folyamatos kihívásnak teszik ki a lehetőségeik, amiket ha kiáll a közösség, akkor még erősebb lesz, és még nagyobb kihívásokkal lesz képes megbirkózni. Kialakít egy saját kultúrát, aminek már része lehet, hogy az is visszajöhessen, aki távozik (mondjuk néhány évre külföldre).

Azt, hogy mennyi ilyen katolikus közösség van nem tudom, mérettől függően néhánytól néhány százig terjedhet a számuk, de vannak személyi átfedések. Az a fajta elégséges szám, amit kérsz, azt jelenti, hogy már meg is állították a népességfogyást. :) Ez természetesen nincs így, de létezésük tény, és jelenleg nem is üldözik annyira őket, mint korábban.

A vitézi rendes elképzeléseddel is az a problémám, hogy amellett, hogy hagyomány nélküli, kifejezetten költséges, és felérne egy hadüzenettel a sokkal erősebb ellenfél felé. Az egész koncepció állam alá helyezése pedig kockáztatja, hogy 2-5-10 év múlva az egész bukik.
Ha államtól függetlenül is tud egy ilyen létezni, akkor már üdvös lehet, ha egyébként az állam a kisközösségeket támogatja.

"Szerinted mennyiben jelent mást?" [a nemzetiszocializmus a a nemzeti gondolat vegyítésével a közösségi szolidaritással]
A nemzetiszocializmus ideológiája agresszív és expanzív. A kommunizmushoz hasonlóan az emberi természettel vegyítve a tömeges népirtás inkább velejárója, mint kisiklása a rendszernek. Mondjuk egy keresztény tanítással alapvetően összeegyeztethetetlen mindkettő, de a következményük az általános és aránylag gyors pusztulás.
A nemzeti közösségi szolidaritás az én értelmezésemben nem arról szól, hogy a másiknak mennyünk neki, hanem arról, hogy magunkon, a saját közösségünkön segítsünk elsősorban. Nem követeli meg a másokkal való direkt szembenállást.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.09.05. 21:45:26

@sztd: alapvetően különbözünk, hszéed számos hibával van tele. a kommunizmussal példálózol, holott az a magyar néptől idegen lelkiségű eszme volt.

A vitézeknek pénzt, fegyvert és jogokat (önszervezés) kell adni, a többit megoldják.

"a hirtelen nagy léptékű forradalmi változásokat nehezen megvalósíthatónak, és annál is ingatagabbnak gondolom"

Nem hiszem hogy ez olyan forradalmi lenne, a magyar hagyományokhoz való visszatérés.

"felérne egy hadüzenettel a sokkal erősebb ellenfél felé."

Ki az "erős ellenfél"? jobb örökké rettegve élni talán?

A nemzetiszocializmusról amit elmondtál, ex cathedra kijelentés. a nemzetiszocalizmus németség egyesítését jelentette, kezdve a _Lengyelországban_ élő lengyelekkel, akiket számos atrocitás ért 1939-ben.

Gerilgfx 2014.10.11. 02:30:25

,, Az erős vezetés pedig csakis katonai hatalomra lapulhat, ennek hiányában komolytalan és tehetetlen, nevetség tárgya lesz.''

nem értek egyet.

a vezetés akkor lesz erős, ha a kormányos maga a nép. ha a nép marka tartja a kormányt, ahol nem katonák, hanem szabad emberek vannak, ahol a nép építi a hajót, ahol maga a nép a kormányos: akkor erős a vezetés. erős, mert az embereké az ország, erős, mert az emberek hajlandóak áldozatot hozni érte önként, a saját költségükön: önmagukért, önmagunkért, a nép egyszerű fiáért.

minden más rendszer halálra van ítélve. kizárólag a demokrácia, az igazi, a közvetlen, a minnél nagyobb közvetlenségre törekvő demokrácia az egyetlen lehetséges út a magyar nép számára, és a magyar nép, (faj), kultúra érdeke, hogy ez a közvetlen demokrácia egy nap majd megvalósulhasson, és imperialista terrorállamból egy igazi demokráciává váljunk, a világon talán elsőként egy IGAZI demokráciává.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.10.11. 12:17:52

@Gerilgfx: "a vezetés akkor lesz erős, ha a kormányos maga a nép. ha a nép marka tartja a kormányt, ahol nem katonák, hanem szabad emberek vannak, ahol a nép építi a hajót, ahol maga a nép a kormányos: akkor erős a vezetés. erős, mert az embereké az ország, erős, mert az emberek hajlandóak áldozatot hozni érte önként, a saját költségükön: önmagukért, önmagunkért, a nép egyszerű fiáért."

Magad mondtad hogy a jobbikos fórumokon miféle szellemi színvonalú emberekbe botlasz naponta. Szerinted a fideszes-mszp-s, stb fórumok lakói különböznek ettől? Ha szerinted igen, tölts el 5 percet e fórumok kommentjeinek olvasásával...

Van még pár dolog, de előtte mag akarom kérdezni: ismered Kodolányi Jánost?

nemzetstrategia.blog.hu/2013/07/03/velemenyek_a_horthy-korszakrol

mit gondolsz erről?

olvad el ezt is. A kommentek különösen érdekesek.
nemzetstrategia.blog.hu/2013/09/08/valoban_le_kell_valtani_a_magyar_nepet

Gerilgfx 2014.10.11. 19:11:26

@Nemzetstratégia:

,, Magad mondtad hogy a jobbikos fórumokon miféle szellemi színvonalú emberekbe botlasz naponta. Szerinted a fideszes-mszp-s, stb fórumok lakói különböznek ettől? Ha szerinted igen, tölts el 5 percet e fórumok kommentjeinek olvasásával...''

mindenki máshogy retardált. egyéni szinten is. egy fideszes máshogy retardált, mint egy mszp-s. te máshogy vagy retardált, mint én.

a lényeg az, hogy a közös akarat az azért stabilizálja a retardáltságainkat, kiegyenlíti a hibáinkat, és sokkal életképesebb koncepció, mint a diktatúra.

az általad említett embert nem ismerem, a cikkeket majd megnézem.

toportyánzsóti 2014.12.07. 16:17:43

Franco és pinochet elvtárs-ad már életében megbukott ha jól tudom.Szétröhögöm magam az ilyen észkombájnokon akik gyakorlatice saját hajuknál fogva akarnak víz fölött maradni.
süti beállítások módosítása