Alkotó szellem: nemzeti kötelesség!

Magyar Nemzeti Feltámadás

Magyar Nemzeti Feltámadás

Miért nem akarja a 'nép' leváltani Orbán Viktort?

2013. július 31. - Nemzetstratégia

Manapság szinte minden egyes fórumbeszélgetésben előkerül a téma, sokan feszülnek neki teljes erejükből a kérdésnek, pedig a válasz fölöttébb egyszerű.

1)A magyar társadalom szerves összetevő eleme a korrupció, romlottság. Hálapénz, kenőpénz, nem fizetünk áfát, nem adunk számlát, nem valljuk be a fizetést, vagy nem annyit vallunk be, stb Semmi sem az aminek látszik, mindennek van egy másodlagos jelentése.

2)Ennek következtében az emberek döntő többsége eleve természetesnek fogadja el (hisz ebben él már huszonakárhány éve), hogy ez a Rendszer. Mivel a rendszer szó a Rend szóból ered, ezért a "rendetlenség a rend" skizoid beállítódása (amikor egyszerre több álláspontot fogadunk el igaznak) terjed el széleskörben, vagyis az addigi erkölcsi szabályrendszer  (ha volt ilyen) érvényét veszti. Többé már nem az a 'törvénytelen' ami törvénytelen, hanem az a 'törvénytelen', amiért 'elkapják' (bíróság elé állítják, elítélik stb) az embert.

3) Vizsgáljuk meg ennek érzelmi tartalmát, politikai vonatkozással. Először is: ez utat nyit a legkülönbözőbb erkölcsi devianciáknak, néhány példa: "kicsi, savanyú, de legalább a mienk", "az a korrupció, amiből a te és a haverjaid kimaradnak", "tanuljunk meg kicsik lenni!", és társaik.
 Tehát amikor a magyar ember le akarja váltani Orbán Viktort, akkor azzal szembesül, hogy az egész rendszer meg van romolva, semmi sem az aminek látszik, "a Ház mindig nyer", "minden politikus egy gazember", és így tovább.

4) Íme a szemünk előtt oldódott meg a probléma. Mivel a csalás, lopás a mindennapok természetesen elfogadott része -már a kádárizmusban is voltak ennek előzményei, lásd kapun belüli munkanélküliség, a 3 T rendszere stb, - ezért a politikában is ezt feltételezik az emberek. Egyszerűen azért, mert már olyan régóta benne élnek.
 A megoldás annyira közhelyesnek hangzik, hogy pont ezért mulasztják el észrevenni.

5) ehhez vegyük hozzá, hogy a rendszerváltáskori elit (parlamenti pártok) készségesen segédkeztek hogy alájátsszanak ennek. A mostani miniszterelnök, Orbán Viktor, ennek leképeződése. Többen írják, hogyha a nép le akarná váltani Orbánt, akkor már megtette volna. Ez igaz, tehát van Orbánban valami, ami az átlagmagyarnak rokonszenves. Ez pedig  a vidéki parasztfiú imázs ('a maga erejéből feltört kisember'), az ügyeskedő, "furfangos" magatartás, amit az emberek a szavai mögé képzelnek, az elmosódó határ az ügyeskedő és a gazember között. Ügyeskedő meg gazember is, mindkettő és egyik sem. Pont ilyen a magyar ember. A boldoguláshoz vagy ügyeskednie kell, vagy pedig gazembernek kell lennie. Mind e mellé jön a focista imázs, aminek régebben lehetett nagyobb vonzereje, most a tízmilliárdos stadionok inkább visszatetszőek.
Ezen utalások jól megfigyelhetőek a hívek megjegyzéseiben, amelyek a következőképpen foglalhatók össze: "Hú ezt milyen jól csinálta! Hú mekkora játékos! Hogy kib*szott Brüsszellel! Jól megszopatta az XY-t!" (Az úniót, az ellenzéket, mikor éppen melyik van soron) stb

Orbán Viktor tehát a magyar nép pathológiájának, betegségének egyenes, logikus következménye. Leváltása akkor történhet meg, ha

-megpuccsolják belülről vagy kívülről -a nép mindenképpen el fogja fogadni a győztes személyét (amíg nincsenek nagy véráldozatok), hiszen "az ügyesebb győzött" a politika már csak ilyen mocskos dolog, stb stb

- át kell formálni a közbeszédet, erkölcsiséget kell vinni bele - ez lehetetlen jelenleg, minden erkölcsi ítészről rögtön kiderül vagy "kiderítik" hogy "melyik oldal szekerét húzza", valamint a többtízmilliárdos médiabirodalmak is keményen el vannak köteleződve...

-az életszínvonal olyan elviselhetetlen szintre süllyed, hogy elementáris felháborodás, éhséglázadások lesznek. egyelőre ez a legvalószínűbb lehetőség.

A fidesz-szavazó lelkivilágban is érdemes kicsit jobban elmélyedni. Vegyük a legjellemzőbb fidesz szófordulatokat:

-"Az ellenzék (lmp, jobbik stb, teszőlges párt behelyettesíthető) botránypolitizálást folytat"

- "Az ellenzék (szintén jolly joker, minden megy) szavazatszerzési célból dobta be ezt az ügyet"

- "Ez a már megszokott hangulatkeltés az ellenzék (X,Y,Z párt stb) részéről"


Mi a közös bennük? hogy az XY párt csakis és kizárólag szavazatszerzés, hangulatkeltés, botránykeltés céljából képviseli amit képvisel. Ílymódon eleve leíródik, hitelteltelenődik, diszkvalifikálódik az adott párt vagy személy. (Ángyán esete különleges volt, róla azt mondták hogy "megosztó" tevékenységet folytat.)

Tehát minden amit a fideszen kívüli bármely erő csinál,  aljas hátsó szándékok által történik a háttérből. A fidesz is csinál sok 'komiszságot', de ők ami embereink, a nemzet javáért dolgoznak. Tetten érhető itt a kivetítés ősi módszere, amikor az ember érzi hogy sáros, és azzal vádolja meg a másikat, amiben valójában ő az érintett.Az ilyen emberre mondják, hogy kompenzál: minél sárosabb, annál hangosabban szidja az 'ellenzéket'.

Meglehetősen nehéz ellene küzdeni, hiszen a fidesz álláspontját képviselő embernek (aki sok esetben ugyanolyan korrupt mint a pártja, persze vannak köztük őszintén hívő, egyszerű becsapott emberek is, nagy számok törvénye) elemi érdeke, hogy ne lepleződjön le a hazugság-kártyavár, a virtuális hologram, a mit a fidesz odavetített számukra. Ha összeomlana a képzelt valóság, azzal kéne szembesülnie, hogy az esetek többségében több mint egy évtizeden át csapták be, verték át, tették lóvá. Ez egy önerősítő kör: minél inkább fenyeget a veszély hogy lelepleződik a holografikus valóság, annál hangosabban keresi az illető az igazolást, következésképp annál keményebb lesz a virtuális vár amit felépített. Erre mondják a tapasztalt emberek, akik már sokat vitatkoztak fideszesekkel, hogy "a hívőkkel nem lehet mit kezdeni".

És valóban:mindig lesz valami mentőöv, amibe lehet kapaszkodni számukra - amíg a jelenlegi gazdasági helyzet elviselhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetstrategia.blog.hu/api/trackback/id/tr285435457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

civilkurazsi · https://www.facebook.com/civil.kurazsi.5 2013.07.31. 18:25:41

Nem szabad elhinni, hogy nem változtatható a közbeszéd, a politikai "erkölcs", mert akkor tényleg mindennek vége.
Egyik kulcsa a civil szerveződés - nem pártra gondolok! - és a civil kurázsi erősítése. www.ertekter.hu

Bloodscalp 2013.08.01. 15:17:54

Ez így van. 10 év múlva itt már csak egy szemétdomb lesz.

nemhívő 2013.08.01. 19:29:17

...a fidesz bukásához az kellene,..hogy pl Románia sokkal jobban teljesítsen...

Ha már Romániában is bevezetik az eurót kb 1017 körül,...vagy tapinthatóan leköröztek bennünket az életszínvonal tekintetében,...csak akkor fog észbe kapni a "fideszhívő"

komplikato 2013.08.03. 21:52:27

@civilkurazsi: Mikor lesz nálunk érdemi civil szerveződés? Olyasmi mint Nyugat-Európában vagy USA/Kanada területén? Ahol simán képes egy célért dolgozni a republikánus a demokratával? ahol nem álcivil szerveződések mondják meg ki lehet civil és hazafi és ki nem?

Mekkora csoda kell hozzá?

Szerintem itthon lövése sincs az ilyen civil visszacsatolások fontosságáról egy működő demokráciában a lakosság nagyrészének, és ugye sokan mindent elkövetnek, hogy ne is legyen.

serial sinner · http://wdcry.blog.hu 2013.08.05. 00:19:39

"Orbán Viktor tehát a magyar nép pathológiájának, betegségének egyenes, logikus következménye."

Ha ő csak tünet, akkor miért foglalkozunk vele ennyit? Mennyivel lenne jobb, ha egy másik Fidesz csinálná ugyanezt?

@komplikato: Középosztály nélkül nincs civil szféra.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.08.05. 20:45:55

@serial sinner: "Ha ő csak tünet, akkor miért foglalkozunk vele ennyit? "

tipp: mert ő a miniszterelnök?
:)

Egy 'demokráciában' nem hiszem hogy érdemes lenne azzal foglalkozni, hogy a népet hogy lehetne átnevelni. Az erre irányuló liberális kísérletek megbuktak.

Tehát ha az Orbán/fidesz bármi miatt 'eltűnik', elég nagy lehetőség , hogy egy újabb fidesz fogja csinálni ugyanezt. Mert erre van igény.

A korrupciót kéne fölszámolni igazából. Az pedig csak az elit, vagyis a vezető rétegek részéről lehetséges, megfelelő törvényi szabályozással. Nyilván ezt ostobaság a fidesztől vagy az mszp-től várni, bármelyik is legyen hatalmon. A megoldás rajtuk kívül van.
amint a törvények egyértelműek és betarthatóak, nem kényszerítik az embert a rendszert kijátszani (mint most a betarthatatlan adó- és egyéb jogszabályokkal), akkor indulhat meg egy jó irányba történő változás.

serial sinner · http://wdcry.blog.hu 2013.08.06. 07:15:04

@Nemzetstratégia: "tipp: mert ő a miniszterelnök?"

"Tehát ha az Orbán/fidesz bármi miatt 'eltűnik', elég nagy lehetőség , hogy egy újabb fidesz fogja csinálni ugyanezt. Mert erre van igény."

Meg cáfolsz, aztán megindoklod, hogy miért jogos kérdésem. Ha OV előtt, alatt és után is nagy korrupció, megoldatlanok a társ., kult, gazd. problémák, akkor nem az ő személye jelenti itt a legnagyobb problémát.

"Egy 'demokráciában' nem hiszem hogy érdemes lenne azzal foglalkozni, hogy a népet hogy lehetne átnevelni."

Nyilván a legjobb az lenne, ha az eliten belül hatalomhoz jutnának a becsületesebb, szakmailag vállalhatóbb emberek, de egy komoly kulturális váltás nélkül nem lehet fölszámolni a kontraszelekciót. Amíg ez nem követezik be, addig rajtuk kívül senki nem fér majd a hatalomhoz.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.08.08. 11:55:29

@serial sinner: a válaszom ironikus módon fogalmazta meg azt a paradoxont hogy nem lehet megtenni, hogy egy ország miniszterelnökével nem foglalkozunk. Foglalkozni kell vele, mert ő a _mniszterelnök_.

De gondolom azért z írásomból átjött, hogy nem Orbán itt a lényeg...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.08.13. 17:46:29

az emberek többsége szeretne normálisan tisztességesen élni, adót fizetni, bérletet venni, de minden túl drága a fizetéséhez.
ha tisztességes emberek irányítanának, talán jobban is élnének.
süti beállítások módosítása