Alkotó szellem: nemzeti kötelesség!

Magyar Nemzeti Feltámadás

Magyar Nemzeti Feltámadás

Gyakorlati tudnivalók -1. rész: A bürokrácia egyszerűsítése

2013. február 16. - Nemzetstratégia

Két alapvető beállítódású ember van.

Az egyik azt hiszi, hogy különböző apró, "technikai" trükkök segítségével alapvetően meg lehet változtatni egy ember, nép, társadalom  életét.

A másik úgy tudja, hogy alapvető változásokhoz rendszerszintű szemléletváltozásra van szükség. Ez persze sokkal bonyolultabb, összetettebb feladatot kíván, de az általa elérendő nyeremény is nagyobb.

Noha alapvetően a másodiknak van igaza, most mégis néhány olyan dolgot szeretnék fölsorolni, amelynek gyakorlati, technika haszna van: egyszerűsíti, megkönnyíti a mindennapi életünket.

A különböző igazolványszámok egységesítése.

Jelenleg 4 különféle szám kapcsolható egy illető nevéhez:

Személyi szám

Személyi igazolvány-szám

Társadalombiztosítási Adóazonosító Jel (TAJ-szám)

Adószám.

Amennyiben  ezen 4 számot egyetlen egységes szám jelenítené meg, jelentősen lecsökkenhetne a különféle fáradalmakkal járó bürokratikus ügyintézés.

1 számot kéne tudni, aminek révén a képernyőn megjelenhetne az illető adatbázisa. a személyi iratok, illetve azok pótlása elenyésző költség lenne. 1 műanyagkártya, rajta az illető neve, száma. Ennyi az egész.

Norvégiában például: a születéskor megkapott személyi számot az adóhivatal adatbázisa tarja nyilván.

https://en.wikipedia.org/wiki/National_identification_number#Norway

"The Norwegian eleven digit birth number is assigned at birth or registration with the National Population Register. The register is maintained by the Norwegian Tax Office. It is composed of the date of birth (DDMMYY), a three digit individual number, and two check digits. The individual number and the check digits are collectively known as the personal number."

Számos más országban is Norvégiához hasonló, illetve ugyanaz a helyzet.

Most tényleg: tud valaki bármilyen tényleges okot mondani, miért kell az ember agyát 4-féle számmal megbonyolítani?

Az égvilágon semmi értelme.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetstrategia.blog.hu/api/trackback/id/tr925083429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása