Alkotó szellem: nemzeti kötelesség!

Magyar Nemzeti Feltámadás

Magyar Nemzeti Feltámadás

Emlékeztető az LMP-ről - kik ők valójában?

2013. december 16. - Nemzetstratégia

Schiffer András tehetséges ember. Rendelkezik ama képességgel, hogy jól tud helyezkedni. Mindenkinek azt mond amit az hallani akar. A demokrácia legnagyobb barátja, a diszkrimináció esküdt ellensége.


Alapvetően az LMP a 2010-es választásokra a szómágia erejével tudott betörni. "Lehet Más a Politika", és a szavazók 7,48%-a ezt el is hitte. A hangzatos jelszón kívül semmiféle más üzenetük nem volt, a kampányfilmjük is a "frissesség, lendület, új szelek fújnak" jegyében íródott.

A programjukban már előbújtak a vérbeli liberális dogmák. A sok közül most csak egyre összpontosítanék, a szociális intézkedéseikre.

A legrészletesebb fejezet az esélyegyenlőséggel foglalkozik, azzal, hogyan lehetne javítani a cigányok, a munkanélküliek és a hajléktalanok helyzetén. Az LMP nekik ígéri a legtöbbet a programban, sokszor más társadalmi rétegek rovására. Például szigorítanák, megnehezítenék és a bankot terhelő magas végrehajtási illetékhez kötnék a fizetésképtelen hitelesek lakásának elárverezését. Nem hallgatják el, hogy ez az intézkedés megdrágítaná a lakáshiteleket, de az LMP szerint ez felfogható úgy is, mint egyfajta elvárható szolidaritás a megszorult háztartásokkal.

Bár külön tárgyalja őket, az LMP hasonló megoldásokkal javítana minden csoport helyzetén. Alapvetően fontosnak tartják az iskolarendszer átalakítását, a szegregáció megszüntetését, a segélyezési rendszer teljes reformját és a munkahelyteremtést. Az iskolarendszer átalakításáról nagyrészt általánosságok szerepelnek a programban, ahhoz, hogy az oktatás ne termelje újra a szegénységet, az LMP szerint a tanárok megbecsülésére és több pénzre lenne szükség, ezért 5-10 év alatt 1-1,5 százalék GDP-arányos többlettámogatást adnának az iskoláknak. A szegregáció visszaszorítása és az esélyegyenlőség érdekében eltörölnék az iskolaérettségi vizsgálatot, és a nyolcadik osztály végéig megtiltanák, hogy a gyerekeket teljesítményük alapján csoportosítsák vagy megkülönböztessék.

A segélyezési rendszert a garantált minimumjövedelem bevezetésével alakítanák át, ez az összeg azoknak is járna, akik dolgoznak, de családjukban az egy főre eső jövedelem nem éri el ezt a meghatározott összeget. A jellemzően alacsony képzettségű cigányok és tartós munkanélküliek kedvéért olyan ágazatokat fejlesztenének, támogatnának, amelyekben sok munkaerőre van szükség. Ilyen lehet például az építőipar vagy a mezőgazdaság. A párt olyan feladatokra küldené a munkásokat, amelyek egybevágnak ökopolitikai elképzeléseikkel: az építők paneleket szigetelnének, mások pedig gátépítésekkel, a Vásárhelyi-terv megvalósításával készítenék fel az országot az éghajlati változások miatt várható kiszáradásra és árvizekre. (origo)

Foglaljuk össze: szegregáció fölszámolása, iskolaérettségi eltörlése, garantált minimáljövedelem.

Nem adatott lehetőség hogy eme vérliberális elemeket kormányon is kipróbálják de azért ellenzéken sem unatkoztak. 2011-ben Richard Field amerikai üzletember segítségével védték meg a gyöngyöspatai cigányokat a Tomboló Fasizmustól.

Az LMP jelenleg is parlamentben lévő, cigány képviselőnője, Osztolykán Ágnes is bekapcsolódott a Fasizmus Elleni Küzdelembe. Állítólag Zagyva Gy. Gyula  szóban bántalmazta, mire ő billentyűzetet ragadott, és rá két évre megírta a szörnyű történetet. Csak sejteni tudjuk, hogy bírta addig az élményeket magában tartani...

A végére egy kötelező videó. A cím ne zavarjon meg senkit, a Schiffer-beszéd a végén a lényeg.

Félreértések elkerülése végett: ez az LMP igazi arca.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetstrategia.blog.hu/api/trackback/id/tr75687008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása