Alkotó szellem: nemzeti kötelesség!

Magyar Nemzeti Feltámadás

Magyar Nemzeti Feltámadás

Gondolatok a másik oldalról

2013. április 16. - Nemzetstratégia

Az élet egyik nagy törvényszerűsége, hogy nyitott szemmel kell járni a világban. Nyitottnak kell lenni más nézőpontokra is.

Jelen esetükben a balos-szocialista nézőpontról van szó, annak is egyik amerikai képviselőjéről, Webster Griffin Tarpleyról, akinek széleskörű éleslátása még hellyel-közzel az amerikai libertárius (hazai közelítésben "jobboldali liberálisként" lehetne azonosítani) körökben is elfogadott figurává tette. Az életrajzából idevágó, hogy többek között történelemből is van diplomája, (PhD amit a "Catholic University of America" egyetemén szerzett).

Egy rádióbeszélgetésére és egy előadására szeretném felhívni a figyelmet. Mindkettő angol nyelvű, a beszélgetés itt található (letölthető, de a bépített lejátszóval le is játszható), az előadása pedig lentebb.

Külön érdemes kiemelni, hogy amit Dr. Tarpley a " creeping fascism" alatt ért, egy másik szempontból szükséges átmenet egy új, másik államformába. Ha a demokrácia látványosan képtelen kezelni a fölmerülő problémákat, megnyílik az út az "egyéb megoldások" előtt.

Dr. Tarpley szerint a közelegő fasizmus ismertetőjegyei:

- A csődbe került önkormányzatok élére felülről "csődbiztost" nevez ki a felsővezetés (esetükben: Michigan állam kormányzója, Snyder), mely a demokratikusan választott testületet félreállítja.

- a munkavállalói, szakszervezeti jogok leépítése, megszüntetése, a munkavállalók kiszolgáltatottá tétele.

- a jövedelem fokozott átjátszása a gazdagok kezébe, a szegényebbek adója nő, a gazdagok adója csökken.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetstrategia.blog.hu/api/trackback/id/tr315222080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása